Julgranen 2011

Tro ni ilian blev förvånad imorse när granen var full av glänsande kulor och massa lampor att dra i och äta på?? OM han blev :-) så nu har han rött glitter i hela ansiktet efter att han provsmakat julgranskulorna= redo för dagis! Nu gosar vi lite innan det är dags för att åka till barnehagen iallafall! Förra året skulle Roy hjälpa till att städa undan julen och övertygade mig om att det gick bra att Linda in lamporna = ett garnnystan iår. Dethär var ett lätt sett för honom att slippa hjälpa till med städningen härdanefter! Fick ut det mesta men det på bilden var 1/3 kvar så det blev nya lampor.


Vad är det vi gör

Någon som kan gissa vad vi gör?


Frukost

Imorse hade vi lite mamma son mys med Enzo också förstås ! Nu, jobb!


Julegrantenning

Igår var det ju första advent och efter söndagsmys började jag med en pepparkaksdeg och gjorde knäck. Sedan tog vi turen upp till Jimmy med familj och gick ut och lekte med kusinerna. Efter det var vi på julegrantenning på klöfta med fackeltåg och glögg. Efter det blev vi bjudna på hembakad pizza , mums så gott det var! Ilian somnade som vanligt som en stock när vi kommit hem :-) idag kommer tante Heidi på övernattningsbesök :-)


Första advent

Idag var set mammas tur att ha sovmorgon. Vaknade 8, pigg och utvilad och efter en dusch blev jag lagd i sängen igen för uppvaktning och gissa om jag blev glad. Killarna kom in med frukost på sängen, kaffe levande ljus och ett jättefint kort på ilian som var knäppt på samma tid förra året! Förra året vid första advent var vi hos mormor, tänk denna jul får han verkligen något ut av julen :-) Nu har jag en ettårig vilde i sängen som jag ska mysa med. Någon som minns kortet sedan i fjor?:-)


På tur

Igår fick mamma äntligen hämta ilian på dagis igen. Ettan blev superglad och satt oh hoppade upp och ner i matstolen och släppte mig inte när han väl börjat krama mig! Efter det var det dags att gå tur med Enzo och ilian skulle såklart hålla bandet! Nu ska jag snart väcka sömntutan min och levera honom i barnehagen igen och snart är det heeelg!


Febrig pojke och orolig mamma

Som mamma är man konstant vakande över ena barn för att passa på och se till att barnet ens har det bra. Det gör att man blir väldigt orolig när allt inte är som det ska. Ilian har feber igen och som vanligt är jag livrädd för att han ska få feberkramper och har vaknat en gång i timmen nu omedvetet så tittar till honom och han har det bra! Var gång han får feber kommer bilderna upp i huvudet hur han såg ut vid anfallet och hur det kändes när han skakade okontrollerat i famnen på mig. Jag minns känslan jag fick när vi trodde att vi hade förlorat honom... Han har det bra nu iaf :-) blir inte mycket sömn på mig inatt men vad gör väl det. Igår var första dagen som vi kom till barnehagen till ilian och han släppte min hand och spraaang bort till favoriten han har, mamma gick och ilian vinkade utan att gråta, vilken härlig känsla :-) nä, om man skulle ta och försöka få sig lite sömn kanske.. Mamma älskar dig min lilla skatt


Ritstund på morgonen

Ja här har vi ritstund på morgonen. Mamma springer fram och tillbaka och gör klart för dagen oc ilian sitter oh ritar.. Och säger HAJÅ varje gång mamma flyger förbi med världens leende! Ha en strålande dag, det ska vi :-)


Sjukling

Idag är ilian mkt hostig och har ont i halsen av det och snoret forsar och grinig är han också. Men tydligen ska man gå på dagis ändå, stackars lilla älsklingen min! Glad är han iaf :-)


Mcdonalds

Igår var vi till Kasper och Elise och hälsade på! Det var riktigt trevligt och kusinerna åt popcorn tillsammans! Efter det tog vi oss mat på McDonalds och ilian fick faktiskt sitt första happy meskräck är inte sånna fan av att ge han skräpmat) nåja, han satt fint och dippade han!


Härliga söndsg

Ilian får massa skryt på dagis från både chefen och de anställda för att han är så duktig på att prata och dem kan föra en konversation med honom så han blir förstådd. Imorse satte han sig på motorcykeln, tog fram min iPhone och började låtsasringa igen: hajå hajå mojmoj! Haha han är för god :-) nu, 5 bajsblöjor senare, ska vi gå och hoppa på sjusovarpappa. Julklappshandlandet är igång och denna december har jag bestämt mig för att inte stressa sönder , här ska njutas! God söndag önskar vi på sundstuveien!


Lämna på dagis, varför jag???

Varför måste jag vara den förälder som LÄMNAR på dagis för??? Ilian blir livrädd och skriker så fort jag går in i ett annat rum numeraoch det är förfärligt. Idag vaknade ilian före passas klocka (4:30?) nu har han slocknat på mig och det är det bästa som finns! Uschamej nu måste jag snart Psyka mig inför levering i barnehagen, värsta jag vet!!!!! Nåja, fem minuters mys först:-) glömde ett ord igår; momo/mamo= mormor! Haha :-) ha en fin måndag


Han pratar mer och mer

Ilian förvånar oss ständigt. Var och varannan dag säger han nya ord nu och han försöker väldigt ofta ljuda nya ord. Jag och Roy blir förbluffade över att höra hur duktig han är som försöker hela tiden! Nu säger han fäi = färdig (efter mat, tv, lr badning etc) soo = Enzo, bääa = blöja, ba= barnis, tomt = tomt/slut, heeeeeeej, hajå hajå, hejå= hejdå, pappa bumbum= pappas bil(mammas är tydligen Inge kul), tåd=tåg, dus=duscha.... Ja, detdär var veckans ord och han försöker hela tiden bli förstådd och visa vad han menar :-) nu börjar det bli riktigt roligt tycker vi då han blivit så duktig redan och blandar Massa svenska och norska ord men en sak är då säker och det är att han har en sån norsk dialekt! Haha ojoj men han är söt ändå ;-) haha! God kväll!!


Pappas andra fars dag

Idag är det ju fars dag, grattis till alla pappor, framför allt min egen PAPPA och ilians pappa såklart!! Imorse fick pappa sova mesans mamma och ilian gick upp och klädde på oss, tittade på fantorangen och stå opp och åt frukost. Efter söder väckte vi pappa med sonmys i sängen och presenter, choklad och ett farsdagskort som ilian målat på dagis i veckan! Sedan fick han kaffe och nygräddade chokladscones till frukost som mamma och ili bakat klart innan vi väckte honom :-) på eftermiddagen var vi till hoppeloppeland och lekte och på kvällen fick vi spontanbesök av Jimmy och Kasper :-) en sån fin dag vi har haft :-) hoppas Roy har haft en fin dag han med!


Orolig mamma till lekgalen grabb

Idag var vi till dagis igen, ilian lekte och mamma satt med gråten i halsen och tittade på. Det var ingen vits att jag satt där så klockan 9.10 åkte jag hem igen. Ilian vinkade glatt ifrån fönstret när jag gick och såg ut att trivas. Vi har ju aldrig haft barnvakt och haft någon annan som passat honom när han varit vaken så detta är det längsta han varit ifrån mig och det är hemskt. Vet ju att han kommer få det jättebra men det är något med att vara mamma som inte går att förklara för den som inte haft dessa känslor själv. Märker stor skillnaf på hu det är att vara mamma och pappa så roy bara är övertygad om att allt är bra medans jag sitter och gråter floder. Nu sitter jag och ser på klockan och om 15 min ska jag kasta mig in i bilen och köra och hämta honom. Sen ska vi ut och shoppa lite i Lilleström. Ilian ska få sova gott i vagnen sin och antar att set blir en tidig kväll ikväll! Min stora grabb vart har tiden tagit vägen??? Igår var vi till sandtaget med Enzo. Ilian trivdes som älskar sandkassen och här är vår farliga dobermann:


En helt slut liten grabb

En supertrött ilian har nu somnat precis som han älskar: uppe på mamman sin! :-) vi hat haft det superbra i barnehagen och ilian har lekt massor! Han tog handen till hans mentor och gick runt med henne hela tiden och kom med jämna mellanrum och gav mamma och pappa kramar. Mycket nöjd med detta är vi och när jag såg hur kärleksfulla alla var med ilian så slappnade mammahjärtat också av en aning. Hoppas så att han kommer trivas :-) på återseende!


Dagis nästa

Ilian är redo för sin första dagis-dag :-) ryggsäcken invigd och luvan på, nu kör vi så det ryker (om vi inte kommer försent som vi alltid gör när pappa är med.haha)


Dagisbarn :-)

Då är sista natten här för ilian som
Bebis, för idag börjar han nämligen på dagis! I flera månader har ja längtat efter detta, trots att jag gruvat mig för denna dag sedan innan han föddes. Jag är väldigt glad över att jag tog ett extra halvår att vara hemma med honom då han nu BEHÖVER socialiseras vilket gör det lättare för mig att släpp iväg honom och vi har ju haft det så bra! Samtidigt så värker såklart mammahjärtat av att behöva lämna mitt barn till okända människor där han inte alls har någon trygghet. Som tur är har vi nu möjlighet att göra tillvenningen låååång om vi behöver, för ilians trygghet är viktigast!! Jag tvivlar inte på att han kommer få det superkul i barnehagen och han behöver det:-) i helgen hade vi en riktig skrikhals här, jag har aldrig sett någonting liknande hos ilian förrut, han var grinig för allt och på alla. Igår fick jag tillbaka min charmigt gosiga ängel igen och jag är såå glad för att vi har en sån lugn och snäll kille haha! Hur som helst, ilian kom precis intassandes till vårt sovrum, älskade barn :-) ska försöka sova i någon timme till innan det är dags att göra sig färdig inför dagisdag nr 1, men guuuud så nervös jag är så det är svårt! Kryssa fingrarna för oss idag och tänk på vår lille skatt:-) nu kommer han få vara med om sp mycket kul om dagarna!!!! Älskar dig vår babyboy


Utled med världens bästa

Nu är vi ute och leker på gårdsplatsen jag och Ilian. Dagen i ära fick ilian matcha sin overall med hinken.. Ojj så tungt det var att bära så man kan ta i


Pizzabak med kompisar

Idag var vi i Lilleström klockan 9.00 för att handla det sista på handlelistan tills ilians första dagis-dag.
Det blev lite ullkläder, mysdress, fuskolle, bergans ryggsäck och lite annat krafs. Efter det for vi hem, jag ställde mig och gjorde pizzasås och deg och pappa gjorde sig iordning för julbord med jobbet. Ilian sprang mellan oss. Vi skjutsade pappa till en jobbatkompis och hämtade upp Marlene och novalie på strömmen och for hem så barnen fick laga egna små pizzor. Efter mat blev det prat, lek och promenad till tågstationen på menyn och vi såg massa tåg till barnens förtjusning. Mot slutet var både ilian och novalie supertrötta!!! Nu har ilian somnat och mamma ska nog också hoppa i snarket snart.. Hua det är inte bara bara att vara småbarnsförälder haha:-) i love you My beautiful babyboy:-)


Morgonen när den är som bäst

Imorse var det morgonmys mellan ilian och fantorangen i soffan med välling i handen och barnis på tvn:-) så mysigt!


Öronvärk och sömnlösa nätter

Just nu ligger jag och försöker sova med jordens öronvärk och väldigt ont i hals och huvud, IGEN! Set finns dock inte mycket som är värre än att ha ont i öronen, uschamej! Vi där tom för tabletter med så hoppas jag får någon timmes sömn innan klockan ringer och det är dags för jobb igen. Hoppas bara för allt invärlden att min ilian inte får öronväek för uuuuuusch så hemskt dey är! Nu har vi börjat packa iordning ilians barnehagesaker han ska ha tills han börjar på måndag. Det blir spännande och han kommer nog ha väldigt gott av det efter att ha varit hemma ett halvår extra med mamma och nu under pappapermisjonen som för övrigt varit jättebra för pappa-son förhållandet och dessa två är tajta nu haha:-) är inte så mycket tid om dagen till att göra annat än att jobba, gosa och att vara sjuk så det mesta blir ju lidande. Men men det blir nog bättre. Krya på miig, godnatt!


Söndag

I söndags var vi och hälsade på Kasper och Elise! Kusinerna fikade, lekte inne och slutligen ute i lekparken! Det var kul :-) Kasper var så söt, han hade ilian i knät sen sa han " nää Malin, jag tror nog ilian vill till mamman sin" :-) haha


RSS 2.0