Halloween

Tårta to go. Just nu är vi påväg till morbror Jimmy och kusinerna med halloweenfika:-) ha en fin söndag allihop


Åk med på en tur

Förra helgen var vi ju till Stathelle. Pappa Roy fyllde år och det passade bra att fira hans födelsedag med hans familj! Ilian fick en dag testa på att åka snålskjuts med hans kusin Erik runt deras gata. Herregud så kul det såg ut, Erik var superduktig på att köra:

Nu är han ingen bebis längre

Nej, det har slagit mig ordentligt nu att han blivit en bedårande person. Nu gör han som vi säger och visar vad han vill och vi njuter av varje ögonblick med honom!
Under de sista veckorna har utvecklingen verkligen tagit fart framåt för vår Ilians del. Han förstår det mesta vi säger till honom och ber honom om och har blivit en talang på iphone och samsung.. Nu tar han upp tangentlåset, bläddrar i sidorna, finner antingen sin egen mapp på telefonen och spelar de spelen han gillar eller så klickar han på YOUTUBE, bläddrar i favoriter upp och ner skrållningar, trycker på det han vill se, vrider telefonen till liggande och trycker på PLAY. Sedan stoppar han, tar bort klippet och går bakåt och väljer någonting annat.. HELT SJUKT kul att se på herregud så duktig han är.. På olika telefoner också! Han säger numera Mamma, pappa, mera, tack tack, hejå (hejdå), brumbrum (bil, motorcykel), Lampa, där, tiwi (tv), mat, med mera.. Här om dagen satt vi vid matbordet jag och Ilian så säger han datoooooj, datooj, så nu säger han dator också! här var imorse:

Klockan är sex och dethär är Ekot

Ilians morgonsyssla idag: klättra på stegen! Godmorgon


GRATULERAR PAPPA!!!!

Idag fyller världens bästa Roy år! Ett stort grattis önskar vi till dig pappa, ha en strålande dag vår älskade pappa <3


Vill du vara vännen min..?

Ilian älskar fantorangen och alla sångerna och dansar alltid till dem! Idag fick han en egen fantorang. Han började omedelbart att ge honom vatten och gosa mass med honom! :-) efter det fick han eget lördagsgodis och efter det har han fått både biff och glass. Har haft gått tur med bestemor och fått två sovstunder ute idag. Nu har han träffat Henning, åsil och emil med och snart är det dags för duschning! Snacka om en fin eftermiddag:-) nu får han racerfart skjuts av bestefar över halva huset, vissa har det bra haha


Vem kunde älska dig mer än jag?

Mamma och pappa älskar sig mest av allt i hela världen. Nu och för alltid och i all framtid, du är det bästa som har hänt oss! Du är vårt kött och blod och kommer alltid vara våran ögonsten! "jag känner dig, jag känner sig så väl. Dina fasor, dina våndor finns också i min själ. Du är mitt kött och blod, du bär ett dyrbart namn och min kärlek utan villkor, ja gör vad jag kan. Så stor och stark på dagen men så liten mitt i natten. När ingen ser, när ingen vet kommer gråten mitt i natten. Fem fingrar ska skydda dig, ett är månen ett är solen ett är nordstjärnan bakom molnen ett är hopp och ett är tro handens fem fingrar vaggar dig till ro".


Välkommen vintern!!

Vi har invigdt vinterdressen nu, gjorde det igår nät ili och jag tog oss en tur till tågstationen med mcn. Svenska som vi är såå körde vi på svenskt såklart ;-) Ilian har för övrigt börja tycka att den är rena barnleken och släpper numera händerna mycket när han åker och ler:-) mamma älskar sig skruttis


Kusiner i massor

Ilian har sån tur som har 8 kusiner redan :-) idag har vi varit och hälsat på Christoffer och Mathias! Ilian har fått väldigt mycket lek, fika och mat han :-) pappa har också fått lekt av sig lite! Här är grabbarna ihop spelar på iPad!


Kaffeto go

Detta påminner väldigt om min första tid i Norge! Nostalgi haha.. Påväg til jobb nu! Ilian har inte haft en fin natt och fler tänder är påväg. Pappa ska upp och köpa besövningscreme idag till tandköttet. God dag


Äntligen hemma

Tog mig 45 min att ta mig från kalbakken till hem, typiskt idag. Just nu: supermys med älsklingen min. Stackars lilla vännen han vill bara vara intill mig nu!


Febern har kommit igen och mamma är galen

FEBER!!!! Huaaaaligen.. Pappa ringde på jobbet idag och berättade att ilian fått feber (inte världamycket men vad spelar det för roll när barnet ens precis haft feberkramp?? Jo, ingen). Jag har
Varit jättenervös sedan dess och snart får jag äntligen komma hem till min älskade unge och gosa ordenligt. Det märks att både jag och Roy blivit bortskämda nät vi varit små och sjuka så som ilian blir nu. På med tv, dator, telefon allt han vill glass godis you name it! Här ska inte lidas i onödan!


Sömntutor

Jaha, min klocka ringde för över en timme sedan och nu har jag duschat, gjort mig iordning, gått tur med Enzo och käkat drulle och mina grabbar ligger fortfarande och sover.... Man kan ju förstå varför pappa tycker det var så skönt att vi skjöt upp pappaledigheten tills ilian blivit lite mer självständig. Haha! Igår kväll tog vi, i vanlig ordning, en tripp till tågstationen oh lilleman fick titta på lite tåg. Man kan ju inte veta annat än att han DIGGAR det :-) :


Härliga höstdag

Jag har haft en dunderförkylning på halsen hela veckan och har tappat rösten och haft blåsor i hela munnen och inte kunna ätit men nu är det bättre. Idag skulle vi ha en mysfamiljedag på en bondgård så skulle det bli loppisbesök istället. Vi vat på loppisen i 10 minuter sedan skulle pappa R åka hem och byta till vinterdäck på bilarna sp jag och ilian tog oss ut o sandlådan en stund. Ilian ÄLSKAR sandlådan, det spelar ingen roll vad som en finns i lekparkerna vi är i för det enda han bryr sig om är spade och sand = superbra för mamma som älskar att bygga sandslott. Efter en halvtimme med ilian där så har man sand lite här och var och det knastrar gött i hårbotten när man drar naglarna i håret. Så det ska vara :-) vi var ute på en liten lvällspromenad innan det var läggdags idag med och ilian fick se några tåg! God kväll till er :-)


ilian åker motorcykel

En sån stolt kille. Imorse tog vi oss ut med pappa och Enzo på en morgonpromenad och Ilian fick åka motorcykel till tågstationen. En sån glad kille vi hade då! Dethär var ju en kanongrej, så kul det såg ut!

söndagskos

Igår kom Ilians tante hit på besök. Ilian fick en jättefin motorcykel av henne som har tyckte var såå rolig. Igår innan läggdags och efter ett varmt bad tog han sig en sista runda i vardagsrummet med pyschen på.
Måndag igen, nu blir dt dusch och så får vi se hur denna dag blir.. hualigrn..

Tågtittande

Just nu sitter vi vid Leirsund tågstation och ser på tåg. Pappa och ilian är jättefarsinerade som vanligt :-)


Idag blir det en familjedag

Nu har jag jobbat i veckan och mina grabbar har haft lite pappa-son-tid! Idag har jag lite ärenden både hos manuelterapeuten och i lilleström att utföra så idag får jag också vara med hemma och njuta av min underbara ili! Usch nu är jag så less på ryggen min. Det är så trist att känna av den konstant och att märka av den när jag beväger min minsta lilla. Man tar för givet att kroppen ska klara de enklaste sakerna i vardagen men det borde man inte, för ett sånt sjå jag har för att bli bättre, och mer och mer fel hittar den på mig. Nu måste jag träna upp alla muskler i ryggen plus nacke, käkmuskulaturen och halsen. Plus det har dem nu sett att även musklerna till höftbenen står i spänn så även disse måste jag få ordning på. Som sagt blir det bara mer och mer och just nu ser jag inte att jag kommer bli fullt återställd.... Tragiskt det har gått över 2 1/2 år nu sedan bilolyckan och kroppen bara säger ifrån och låter mig inte göra något utan att jag ska få si himla ont och stelna till. Nåja nu har jag klagat klart om mina besvär. Idag när jag inte har möte förrän 9:30 så vaknar jag 04:50.. Ilian och Roy sover ovanligt bra idag. Nu är det dags för lite kaffiiii. Ha en fin dag :-)


Ute i regnet

Nu är det ett himla regnväder ute och vi spenderar dagen ute med novalie och hennes familj!!


Massa besök

Idag har vi varit på massa besök, jag och ilian. Vid lunchtid åkte vi till Elise och Kasper och var där i några timmar. Efter det åkte vi till strömmen och gjorde nå ärenden och tur som vi hade så var Novalie och Marlene hemma så vi tog en fika och massa utelek tillsammans med dem. Nu har vi kommit hem och ätit kvällagröten. Nu har ilian fått lördagsgodis ur egen skål till barnis och massa mys. Snart är det läggdags men innan sk vi njuta och gosa riktigt! God lördag från oss :-)


Dagismys

Just nu: ilian träffar Novalie och leker på ett dagis! Jippi så söta :-)


Mamma och son mys

Morgonstund har guld i mund. Imorse började vi baka jag och min ilian :-) pappa har tagit sovmorgon så vi har en väldigt mysig morgon jag och min lilla skatt! Lägenheten fylls av doften av blåbärspaj, det hade jag också velat vakna till :-). Idag ska vi till Elise och Kasper och hälsa på! God lördag till er alla


RSS 2.0