En presentation av våran Ilian

Den första tiden är bebisar mer eller mindre likadana.. men tids nog så formas dem och får sin egna lilla personlighet och särpreg och eftersom att Ilian nu har blivit en liten man med stor vilja och mycket envishet så tänkte jag dela med mig av allt vi får se och höra ifrån honom. Enjoy :-) Ilian är ju nu över 1 år och 7 månader gammal och denna tid har varit den bästa i våra liv. Han verkar dock vara äldre än det han är och numera är det nästan inget han inte förstår när vi pratar till honom och han pratar mycket och om det är ett ord han inte kan och vi säger det en gång så minns han det till nästa gång. Han gör sig helt förstådd och det är sällan vi inte förstår vad han menar och numera går det att samtala med honom och han förstår så mycket. Han är duktig att äta själv och han vill gärna hjälpa till att klä av sig ytterkläderna. Han älskar pussel och att rita/måla och så älskar han musik, speciellt när pappa är med och dansar. Ilian har lärt sig namnen på barnen på dagis och dagisfröknarna och berättar för oss samtidigt som han pekar på dem på bilder eller liknande. Ilian gillar att hjälpa till här hemma och dammsuger mer än gärna och hjälper mamma varje dag med att duka bordet. Ilian gillar att sjunga och går ofta runt och sjunger om Pappa. Sezo, Iiiaa och mamma och han älskar telefonerna våra och datorer. Han gillar att se på tecknat, favoriterna är fantorangen, mora träsk, makka pakka och postman Pat och han gör rörelser till Kaptein Sabeltann (upp med handen som fäktning). Så stolt vi är över våran son och allt han har funnit åstadkommit under denna tid. Att vara förälder måste vara det absolut största man kan bli i livet, njutningsförälder det är jag det!
Vi älskar dig för evigt och för alltid, vår underbara och dyrbara skatt !

Pulka på morgonen

Ilian har äntligen blivit frisk och vi hat haft en fin helg tillsammans :-) efter frukosten imorse tog vi på oss ytterkläderna och åkte upp till sandtaget med Enzo. Ilian och jag åkte pulka och Enzo sprang efter sin leksak i glädjens ro :-) efter det lagade vi soppa och nu sover lilleman i vagnen utanför. Vi har nollgradigt idag oh solen har precis kommit på vår veranda. En sån underbar dag :-) måste jag tillägga att vi längtar efter våren hör hemma?


Våran nalle puh :-)

Ilian är redo för karneval i barnehagen imorgon, han ska vara utklädd till nalle puh :-) här är vår sötnos!


En avhyvling som heter duga

Förra veckan var vi till läkaren med ilian. Dem sa att han barsk hade feber, ingen infektion och att vänstra örat var bättre och att den högra var helt bra. Igår började det rinna massa ur högra örat och det var helt igentätt när vi såg in i det så efter att pappa och ilian varit till läkaren igen idag så konstaterade dem att han nu fått hål på trumhinnan på HÖGER öra. Typiskt att han ska råka ut för precis alltid stackars liten. Nåja , när det väl gått hål på trumhinnan så gör det tydligen inte längre ont. Han har fått antibiotika för det och det kan ta upp till 8 veckor innan det är helt bra och tills han hör bra igen. En annan sak.. När jag ringde Roy in förra veckan för att berätta att jag fått p-böter så fick jag en avhyvling för jag VET ju att det tar lång tid och att man aldri kommer in i tid och jag borde ha lärt mig vid Dethär laget och gissa om han var irriterad över att det var onödigt oh dumt av mig. Så jag tror nog inte han tyckte det var kul att börja samtalet till mig idag då han var tvungen att berätta att även han fått böter på samma ställe för samma sak idag.. Ni kan ju gissa hur arg jag var tillbaka då, haha.. Fin allahjärtansdagpresent :-) ilian har haft en fin dag och första feberfria dagen idag!


Våran helg med madde

Ilian fick ju feber i onsdags igen och det har varat tills idag. I helgen fick bi besök av Madde som kom med flyget över till oss och trots att vi alla, inklusive Enzo, var dåliga så fick vi en toppenhelg tillsammans :-) vi träffade Jimmy Elise och Kasper på lördagen också och vi bakade och lagade mat ihop, mysigt :-) tyvärr kom hemresan hennes jättefort men det st kul så länge det varade så hoppas vi att hon stannar längre nästa gång då hon kommer med hennes egna bil :-) ilian sov när madde åkte och fick inte säga hejdå så när han vaknade gick han från rum till rum och lät ledaen och ropade "madde?, madde hallå" jättehemskt var det för alla ilian får träffa pcj börjar tycka extra mycket om åker alltid efter någon dag och han har ongen som han känner sådär jättebra och som han träffar ofta lr kan gå över till. . Sorligt för mitt mammahjärta.. pappa kom hem på kvällen efter en helg borta och han hade varit sjuk hela helgen. På söndagen var det mors dag också och den bästa presenten av dem alla är ju att få tillbringa dagen med min älskade ilian. Fick en jättefin bukett med blommor också :-)

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2143693/images/2012/pic_189426043.jpg" class="image">


En sån dååålig dag

Ilian fick ju feber igen i fredags. Han var sjövild under dagarna och mot eftermiddagen/kvällen kom febern. Roy var hemma måndag och tisdag men efter att han tyckte att Ilian var frisk så sände vi honom i barnehagen på onsdagen. (Han hade varit i superfin form sa dem i barnehagen). Första dagen, så hur firar vi det? Jo, vi tog oss en sväng ut en sväng och vad händer, jo Ilian blir rödblommig, gnällig och känns varm.. In på apoteket, roffsar åt mig febertermomete och jovisst, Ilian hade 38.6 graders feber IGEEN!!!!!!!.. Det betyder att mamma fick var hemma idag, så efter att jag jobbat i några timmar åkte jag hem till min älskling och bytte av pappa som fick åka på jobbet lite senare idag. Vi beställde legetime och naturligtvis så är det väääntetid, fastän att det inte är så många i väntrummet.. 15 minuter kvar på min p-biljett kommer vi in, skyndar oss och kommer fram till att Ilian ska få ta prover för att se ifall det inte är nån infektion i kroppen MEN först måste jag ut och fylla på min p-biljett....halvspringer, på med alla kläderna till mig och Ilian, vänta på hissen, ut genom dörren och där står dendär fula gubben med svartröda kläder.. och har en gul ful lapp i handen. 5 minuter försenad och 710 kronor fattigare blir jag skitförbannad och har lust att skrika ut om hur min dag sett ut, hur frusterande det är att ha ett barn som aldrig blir frisk och hur synbd jag tycker om honom och att det TAR tid att klä på sig själv och ett barn och att man är mänsklig...... men jag kniper igen och går därifrån. Till råga på allt så finns det ingen förklaring till varför ilian har feber hela tiden utan det kallas bara barnehagesyndromet, tydligen väldigt vanligt och inget att göra åt. Tack, det var värt var enda slant! Pyttsan... Nä, tur att jag köpte godis tidigare idag säger jag bara. God helg!

FEBER IGEEEN?!?!

Idag ringde dem ifrån barnehagen. Det var vid hämtningstid men tillståndet var följande: ilian hade över 40 graders feber IGEN!! Skämtar någon med oss? Stackars älsklingen fick inte ens tre dagar som feberfri, nu får detta ha ett slut för det måste ju vara sjukt slitsamt för honom. Han har jättehosta också som vanligt, och snoret rinner. Lille snuttisen min, han somnade som en stock och vi har varit tvungna att utsätta stathelleturen. Nu har vi laddat upp med massa glass, smoothies, festisar och välling och ska se till att ilian får i sig det han tycker om iallafall :-) Krya på dig min skatt


Mamma son dag

Idag slutade jag tidigt vilket innebar att jag fick hämta ilian tidigt också. Vi åkte hem, rastade Enzo och började baka fredagsfika till pappa. Ilian var med och kavlade och rullade bullar, för sånna gjorde vi i samma sväng. Ille var duktig att hjälpa till. Annars har vi pusslat och byggt med lego (läs kastat lego) och gosat massa och eftersom att pappa jobbade över ikväll igen så somnade ilian innan han hunnit hem, helt utslagen. Imorgon ska vi åka till stathelle på kvällen och hälsa på ilians familj därifrån! :-) god helg önskar vi här borta


Virusinfektion och ofarliga prickar

Falskt alarm, inga vattkoppor bidde det :-) vi var till läkaren igår som konstaterade att det var Virusinfektion och det var inga smittsamma utslag. Eftersom att hans allmäntillstånd var bra och att han haft en feberfri dag fick han gå i barnehagen idag. Det var nog skönt för lillen att komma ut härifrån igen :-) hemma har vi bara lekt med lego pusslat oh dansat men set blir ju tråkigt i längden. I väntrummet på legesentret satt vi och lekte med lego och ilian hade spring i benen oh skulle hälsa på allt och alla och sa oh gjorde en massa pinsamheter bara ett barn kan göra som får mammorna att vilja sjunka ner i backen. Men vad gör väl det :-)


RSS 2.0