Att vara mamma

 
Roy är nere och har jour och barnen sover. När jag går och lägger mig så är det så konstigt att ha hela sängen för mig själv. Vilket lyx, är det möjligt att ligga och kunna sträcka ut mig till och med?
dethär är jag inte van vid så jag börjar ofrivilligt att tänka.. Kommer ihåg när ilian fick feberkramp och hur alla tankarna då flög i huvudet på mig, känslan när jag fyllde lungorna hans med oxygen och märkte hur kroppen hans svarade på inandningarna. Förtvivelsen jag gick med i hela svangerskapet med tiril och oron över om hon skulle klara sig eller inte..
så var sängen plötsligt väldigt stor. 
 
i de ögonblicket man får barn blir världen med ens så farlig, tänk vad faror det lurar överallt. men vi tar oss igenom dem, dag för dag och fastän dem finns där, så blir dem mindre skrämmande efter en stund. 
 
Så hör jag de underbara rörelserna från sängen på andra sidan hallen. De pyttesmå ljuden som jag alltid vaknar av om natten som följs av små tassande trötta ben. Mamma jeg må tisse hör jag innan världens finaste pojke sniker in huvudet genom dörrspringan. Så gör jag plats Bredvid mig, ifall han vill sova hos mamma inatt.
 
 
 
 

fina dagar med småtrollen

När jag trodde art det inte var möjligt att bli mer trött än jag var så blir jag sjuk i tillägg. Med ett sprängde huvud prövar vi att göra det bästa av situationen. Bra småttingarna roar sig själva så bra ihop :det ska börjas i tid :-)
 
 
Tiril skrattade de första fem minuterna när hon fick åka i sittdelen 

en helg på stathelle :-)

I helgen var vi till stathelle och hälsade på :-)
 

som mig när jag var liten

Jovisst är fröken lik mig när jag var liten!
 
 
 

sjukdom och sömnlösa nätter

tirils utveckling pågår ju i full fart här hemma och jag får lite dåligt samvete för att jag inte riktigt hinner med allt. Med ilian var det såklart lättare att uppmärksamma alla framsteg. Nåja, hon är så god och glad hela tiden och är så nöjd! (förutom just nu när inget flrutom famnen är ok)Tar sig framåt, bakåt och runt i ring. Hon är galen i ilian och kiknar så när hon ser honom. 
 
Dn sista veckan har hon börjat dansa, när vi sjunger eller hör på musik. Så söt! Nätterna är inte roliga nu, hoppas det är en fas hon är inne i.
 
Ilian är hemma och är sjuk, har varit hemma hela veckan. Han har fått prickar över hela kroppen men igår och idag är formen hans bra men prickarna är kvar. Jag är helt slut med ett barn som är sjuk och den andra som också är varm och väldigt på mig, plus nätterna där fröken är uppe varje timme. Men men, det är det väl värt. :-) 
 
Igår började vi julpynta hemma. Ilian är så spänd nu inför julen. Vi lagade en provsats med brända mandlar också. Man måste ju aktivera honom på nått sätt när han är hemma. Nu har våran soffa, återigen, blivit den sorte Dame och vi har kanoner som skjuter överallt och kaptein sabeltann ståroch sjunger för fullt. Tiril ligger och ser på ilian och skrattar varje gång han kommmee mot henne. Vi har det ganska fint alltså, trots inge sömn och mycket sjukdom. Ser fram emot att pappa ska vars med oss i helgen hehe!
 

Ny medicin, sjukt barn och svensk julmat

 
I fredags var jag ich Roy till Oslo. Barnen var med Madde och alla tre var så duktiga :-)
lördagen spenderade vi med varandra och vilade upp oss. Igår gick ilian på lågvarv och var inte helt sig själv. på eftermiddagen for vi till klöfta och hälsade på jimmy Hilde Kasper och Elise och där åt viSvensk julmat!! Så gott! -)
 
idag är ilian hemma från bhg. Han är lite varm men inte alls sitt vanliga jag. Inte jag heller.. De sista veckorna har jag va rit såå omänskligt trött, frusit extra mkt, minnet har blivit så dåligt, och inte varit mig själv Etc..Kom precis på att jag glömt Att hämta ut ny medicin så det är inte konstigt att kroppen min lagt sig i sov och dvalmodus. Mamma, idag hämtar jag ut ny medicin :-p. Hoppas bara kroppen återhämtar sig fort för dethär orkar jag intr med mer. 
 
Ny vecka, jag älskar måndagar. Idag blir det bara en kvällsökt för mig då ilian är sjuk. Men vi måste komma oss ut till Apoteket innan dess en snabbis iaf. I helgen ska. I till Stathelle och det. Lir kul! Har en kille som längtar väldigt :-) 

helg igen

Då är det fredag idag och vi har en hel helg framför oss. Nu börjar vi komma in i riktig julmodus här hemma. Men först ska ilian i bhg och jag ska dra iväg och träna lite. God helg!
 

Tandläkarbesök

Igår var ilian hos tandläkaren och han var så duktig så! Han älskar tandläkaren, så det var väl gott han fick sig ett besök igen ;-) nåja, fina tänder hade han iaf :-)
 

Dagarna flyger förbi

Det är inte lätt att prova att lära sig att dricka ur flaska
Det var så tysken dag nör ilian skulle tvätta händerna uppe.. Roy kom upp och det var bubblor enda upp i sluken i golvet haha !
Vi har det bara bra. Dagarna springer förbi och snart är det väl jul igen. Jag är tröttare än någonsin.. Tiril har också börjat vakna oftare på natten nu i en period. Hon vill ju ha mat och somnar igen Mede n gång, men hon vaknar oftare än en gång i timmen och är väldigt känslig för ljud.. Hon vill inte heller sova ppå dagen. Så vi provar oss fram helt enkelt :-) det och läsning, träning, jobb och bhg är väl dagarna förr oss just nu.tiril är ju i en underbar tid nu när hon är helt med Och ger mycket av sig själv. Ilian skojar ofta med henne och hon skrattar så hon kiknar. Hon jollrar massor och har ljudat bådemamma och pappa. hon blir så glad när hon ser oss, sprätter med båda benen och akrattar högt när vi pratar med henne. Hon har börjat bli jötteglad över att se Madelene också och det är roligt :-) hon älskar när man sjunger för henne och oavsett hur ledsen hon är så hjälper det alltid att sjunga. 
Igår kväll var hon ledsen när hon vaknade på kvällen och så fort jag bara gick in och satte mig bredvid sängen hennes sken hon upp. Så fick hon kosen sin över ögonen, nallen på magen att hålla i med händerna, så log hon mot mig och somnade. Underbara ögonblick, en känsla av att hon är så trygg i ens närhet.
 
ilian an har det bara bra han och han njuter av att kunna sjunga och prata och få respons av sin syster. Han är så glad, fastän det är väldigt mycket påverkning från bhg just nu. Nu håller dem på med julförberedelser i Barnehagen och ilian har kommit i modus nu. Pratar massor om nordpolen och julenissen. 
 
Så dagarna går och vi stupar i sängs jättetrötta 21 om vi har tur och orkar vara uppe så länge, haha. Sdet går i ett och det är underbart :-)
 
i var helgen var jag och Madde ut i Oslo och såg Bruno mars, väldigt bra! Så barnen fick vara med roy:-)

helg med dem bästa

då har ännu en helg kommit till sitt slut.

två bakglada :-)


RSS 2.0