Jul på stathelle

Fredagen innan julveckan låg både ilian och Tiril med magsjuka. Jag blev smittad efter någon dag och Roy blev dålig tillslut.. Men vi blev bra till tisdagen och åkte till stathelle.. Ilian hade kryssat dagar sedan första december så han var lite otålig när vi inte kunde åka som planlagt. 

Men jul blev det! Ilian vaknade 04.20 och fick inte sova efter det. Han hade ställt ut gröt med bestemor kvällen innan och den var uppäten. Barnen öppnade sista paketet i kalendern och Vi tog en tur ut till Paul och hälsade på. 


Tillslut kom tomten också 


På juldagen hade barnen massor att utforska

Så firade vi onkel Allan! 


När vi kom hem hade vi mkt att montera och stuva in. 
Vi har ju en god del snö så vi har varit ute och lekt. Igår kväll drog enzo bobben med ilian och Tiril bak. Perfekt för både hund och barn

Julturen till Sverige iår

Vi var i Sverige förra helgen och hann med riktigt mkt. Det blev inte mycket bilder denna gång men vi var och hälsade på både morfar, mormor, gammelmormor, Erik och träffade Jenny m familj under helgen. Ilian var så glad över att träffa Olliver och William och de lekte s fint helahelgen. På söndagen var vi på julmarknaden i Högbo en stund också, men det var rikigt kallt! 

Barnen sov 4 timmar både på dit oh tillbakavägen, så resan gick väldigt bra. 

Ilian klippte sig de första vi gjorde 
Tiril lånar dockvagnen till moster Madde
Vi var och hälsade på gammelmormor ❤️
Olliver och tiril😊
Vi var och firade morfar på fredagen 😊
På lördagen fick mamma och pappa barnvakt av Jenny oh morfar så vi kunde dra till en plats angående bröllop. 

Vi hat varit ute och ätit med Erik 😊

Och barnen har myst med morfar och bakat!
Ilian tände tredje ljuset hos mormor på söndagen 

Sista fika med mormor och Krister innan vi skulle dra hem igen. 
Väl hemma kom de snö första natten, toppen tyckte ilian.
Fredag och städning av bhg-platser inför jullov och Tiril fick inte plats i vagnen.
... Fredagssyämningnen sjunker in i hus och benen ser på barnis. Mamma är helt slut och ser fram emot en tidig kväll ikväll! Stolta föräldrar

Ett stolt ögonblick för mamma och pappa.
Hela hösten har ilian haft dans en gång i veckan i bhg och vi har fått köpt biljetter för dansuppvisning på Kulturhuset i Jessheim. Igår var det äntligen dags och ilian, som älskar allt som har med teater att göra, var såexalterad över att f visa sin show på scen för oss.

Jag var så nervös för hans skull, han hade inte varit så länge i bhg en hel dag, och i tillägg skulle d på tur, gå till Kulturhuset och vara där till föreställningen. Väl kl 17.15 var ett stolt ögonblick då vi föräldrar satt sär och filmade vår son när han uppträdde för en stor sal full med människor, och han njöt av att vara där uppe,dansade och sjöng! ☺️ en lättnads suck för mamma och jag kunde njuta av en timmes dansunderhållning! 


Andra advent

Ilian och Tiril fick paket i posten en dag, av kusinerna :-)
Så fick vi lite svensk julstämning in i huset, som jag har längtat! 😊
Ilian och Tiril går från barnehagen.. Tiril är så envis, hon ska göra Allt själv, speciellt om ilian gör det. Imorse gick hon till barnehagen också. 
Pappa hittade en passande pysjamas.. Strl 68.. Jadå hon har växt iallafall :-) haha
På fredagen var Tiril sjuk igen så båda barnen fikck vara hemma.. Plötsligt fick jag sms av Roy och då hade ilian skickat mail från hans konto till Heidi, med bild av sig själv haha.. 
Ilian fick köra en ren på sentret en dag
10 minuter räckte var han vart trött efteråt! 
Igår visade ilian att vi hade tänt andra avdentsljuset för bestemor! 
Sedan hade vi en bakdag ihop, och mina grabbar var så duktiga! Ilian rörde, rullade, tryckte och mätte upp ingredienserna. 
Ha en fin dag 😊

Julegrantenning

Igår for vi på julegrantenning i sentrum. Ilians Barnehage får gå först i tåget varje år. Detta var kul och vinterkylan har kommit till oss så vi fick en riktig julstämning. Jag och Tiril gick in i värmen till starbucks och fikade medans pappa och ilian dansade runt julgranen och hälsade på nissens hjälpredor och barnen fick godis av dem innan vi drog hem till Erik och Madde igen.


Tiril var INTE gladMen det var gott med varm choklad med mamma ☺️


Vi firade Madde med presenter igår eftersom att hon inte ville bli firad idag. Roy hade köpt en speciell present till henne som gick hem Imorse var det en glad kille som vaknade till adventskalender på väggen. 
Han kunde inte förstå att alla paketen var till han.


Idag var det julegrantenning i barnehagen och vi drog dit och åt korv och drack glögg innan barnen sjöng för oss. Efter en timme i kylan var det gott att komma hem igen 😊 nu är det första dagen på julkalendern och barnen sitter som spikade! Nu är det julstämning i huset 😊 
Det är så kul att se barnen tillsammans i Barnehagen. Tiril går och ropar Iiiaa och ilian kommer genast och ser vad hon vill! ❤️Dyrbar Mor och son tid

Nu har barnen varit hemma om varandra i två veckor. 

På onsdagen skulle Ilian till Helsestasjon så vi fick dyrbar tid på tu man hand, det var en fin dag. Ilian ligger före i utvecklingen och efter en god uppsumering Tog vi en tur med tåget till Lilleström. Ilian har så länge velat åka tåg. Vi fikade och shoppade och myste tills pappa hämtade oss 😊

Det är sånna stunder som är väldigt härliga, jag känner att jag faktiskt räcker till!

Ilian fick välja julkläder själv och ville ha röd tröja och fluga 
Ilian lagar smällkaramell Sverige besök :-)

I torsdags kom Erik och hälsade på oss. Vi var ute och firade Madelene på fredagen och på lördagen satt han och Madelene barnvakt medans jag och Roy var på julbord. Världensmest nervösa mamma lämnade barnen men det gick så bra. Ilian sov hela natten i sitt rum och Tiril vaknade bara en gång. Helt över alla förväntningarna :-) de bakade pepparkakor och Var ute och lekte och på söndagen blev det McDonalds.

Ilian var så glad över stt Erik kom!
Det tog inte lång tid innan Tiril fick syn på paketen under julgranen Filmstund, Tiril bjuder på popcorn
Barnen hade bakstuga med Madelene också ☺️

Medans barnen var i trygga händer fick mamma och pappa en kväll för oss själva, herregud va konstigt ☺️❤️
RSS 2.0