Sommardagar i värmen

Vi fick några dagar på stathelle denna vecka. Vi har badat och ätit glass och haft fina dagar ihop :-) 
Storebror lär lillesyster....

En dag var jag och Roy ute på klipporna en kväll och var i rätt tid för solnedgång :-)Idag var vi och hälsade på Heidi som varit i USA i en månad! Semestertider

Vi var en natt hos onkel Allan och tante lene och hälsade på innan vi åkte hem. Ilian sov till och med inne med dem under natten :-) 


Ilian hade de så fint med dessa luringar :-)


När vi skulle åka hem var ilian i rethumör med pappa, som hade fått med sig kött från bestemor. "Pappa jeg har biffen din" "pappa. Nu äter jag upp biffen din" "det är MIN biff nu pappa" haha 
:-)


När vi kom hem var vi ute och åt mat med maddis :-) 
Det var GOTT!

På onsdagen kom Erik och hälsade på :-) det vart ju såå varmt dessa dagar, 33 grader, så det gick knappt att vara ute. Vi var till Oslo en dag och så grillade vi på kvällen :-)
På lördagen drog vi till asker och hälsade på onkel Henning och tante Åsil! Vi fick en fin dag ihop med massor av bad och sol. Barnen var stuptrötta när vi for hemåt :-)Onkel Henning har ju ALLT! Ilian fick prova att paddla kanot


Igår kom vi tillbaka till stathelle, såhär tätt var ilian när han somnat :-)Idag har vi varit med Henning och barnen och dem har till och med kört båt :-) 
Sabeltann show 2014

Kl 22.00 gjorde jag och ilian oss färdiga för att se på showen, den sista saken vi skulle göra innan vi skulle dra hem dagen därpå. Ilian hade blivit varm i tröjan och var väldigt duktig på att visa hur man hör som pirat Min lilla galning och jag klara för föreställning. Ilian var så spänd!

....och hoppade upp knä mitt knä innan de startat. Detta var en upplevelse för både mig och honom, det var kul, trots att han till en början ville tillbaka till bobilen när det började bli läskigt.

Det var väldigt skönt att bara traska i någon minut och lägga sig och sova. Ilian fick jag bära och han höll på att somna.


Dagen därpå ritade ilian en teckning till bestemor och bestefar och visade sabeltann och Maga kahn 


Djurparken dag 2

Andra dagen var vi tidigt ute och ilian var förstemann i kö till den sorte dame.Efter en tur på den sorte dame gick pojkarna och ställde sig i kö till timmerstockarna och under tiden fick jag och Tiril och lekte i sandlådan och klappade lite smådjur. 

Under tiden Tiril sov passade vi på att äta glas och ilian fick vaska guld. Här fick han många fina stenar med sig :-)

Efter detta gick vi tillbaka till sabeltannvärlden och såg när kaptein sabeltann och hans män kom hem med den sorte dame. Efter detta fick vi också se en pjäs och ilian var klar inför kvällen ;-). Efter showen ville han ta bilder med piraterna och det var kulEfter detta gick vi och badade i badparken och det var perfekt i det varma vädret. Efter en timme gick vi vidare för sista aktivitet för dagen, kardemummashowen. 

Hungriga tog vi en pizza innan vi drog till bobilen igen.
Ilian skulle sova fram till showen började på kvällen, då vi skulle väcka honom, men iår var han för ivrig för att sova. Jag och han gick därför lite tidigare in till djurparken och var klara för en spännande show! Djurparken i Kristiansand dag 1

I år blev det en tur till Kristiansand igen och detta har
Vi alla längtat efter. Ilian är ju helt i hundra när det gäller kaptein sabeltann så han har längtat hela året efter detta. Vi åkte ner på onsdagskvällen och sov till torsdag i husbilen. Under torsdagen tog vi de flesta djuren och gick i sabeltannvärlden 

Älskar min vagn!! 


Kö till den sorte dameTvå nöjda killarSom vanligt sitter fröken på bordet 


Skönt med ett avbrott från all gåing och bara kunna leka lite också 

Ilian var väldigt närma geoparderna 
Första dagen började med lite regn och ganska kalla vindar men utåt lunch fick vi fint väder och strålande sol, perfekt! Passade på att ta de flesta djuren första dagen så ilian kunde få välja mer fritt dagen därpå.

Vi avslutade första dagen med tivoli där killarna spelade lite och åkte karuseller.


Semester

Hela juli har gått förbi och här har det varit tomt med uppdateringar. Anledningen till det är väl egentligen att vårt internet inte har fungerat alls och det har krånglat till allt. 

Såhär såg vår juli ut: 

Vi for till stathelle efter ilians födelsedag. Där firade vi Christoffer, Erik och bestefar under de första dagarna :-)
Vi hade fint väder och ilian var så glad över att vara tillbaka här. 

Påväg till stathelle 


På morgonen vaknade vi på croftholmen, fint väder och fin utsikt :-)
Fint att vara hos bestemor och bestefar :-)


Gott med ägg!
 
En dag var vi och lekte i bhg till pappaNär bestefar fyllde år ville ilian uppvakta honom
Storebror hjälper lillesyster 

Vi var och badade med tante lene och Christoffer :-)
En morgon låg vi i bobilen utan pappa , myste på morgonen :-)

Så kom onkel Henning och ilian fick köra Porsche, ille var väldigt glad för det :-)
En dag kom Paul på besök och ilian har nog aldrig varit så pratglad någonsin, störförnöjd med finbesök :-)


Ilian 4 år

Ilian 4 år :-)
 
http://www.rb.no/vis/personalia/greetings/7933506

Ilian 4 år

Igår blev ilian 4 år  gammal! Tänk vad tiden går fort när man har fått barn. Ilian blev väckt med kaka och sång och presenter på morgonen och det första han sa som 4 åring var: men jag är fortfarande såååå trött! 
Vi gjorde iordning förberedelserna inför dagen och sen kom Onkel Allan, tante lene, Mathias och Kristoffer och hälsade på. Madde mormor och Krister kom också och ilian var så glad över allt besök. Detta har han pratat om länge, när faniljen ska komma i bursdagen hans. En glad kille fick massor av fina presenter och han var väldigt nöjd innan han somnade igår kväll. Jag sitter alltid och räknar ner de sista tre dagarna före ilians födelsedag och tänker på födseln med honom. All dessa utdragna smärta, med värt de var det såklart! 
 
Tack till alla som var med och gjorde ilians dag heelt speciell! 
 

En vecka full med bus

Vi har haft en fin vecka. Lugnet har lagt sig efter barnkalaset och vi har fått fina dagar ihop. Ilian har varit på besiktning på Helsestasjon och har skjutit i höjden sedan sist :-) 


Tiril leker med dockorna. Hon kramar, klappar och vaggar dem. :-)

Vi var till parken en dag och lekte 


Och Tiril tyckte rutschkanan var rolig.. Inte att åka själv men att kasta den kottar som åkte ner, det var så kul att hon kiknade av skratt! 

Jag lagade kalops en dag och ilian var nyfiken på pepparkornen och vad som fanns inuti. Han sparade alla han hittade i en kopp och så fick han krossa dem med hammare efter maten och se vad som fanns inne. Detta var roligt och både plankor, blommor, kvistar och träbitar blev platta.


Sommarlov och bursdag i bhg

Ilian gick sin sista vecka i bhg nu och idag har han sommarlov:-).

Igår kom vi i korridoren in till hand avdelning då det satt en skylt på dörren., ilian sa: mamma vem har bursdag idag? Då han vet att de sitter bilde på barnet som fyller år på dörren. Så kom han längre fram och höll nästan på att gråta; mammmmaaa, är det mig??

Jag berättade att eftersom att han har ferie när han har bursdag så ska dem fira honom idag. Det hat ALDRIG varit så enkelt att lämna honom som igår :-). Det hjälpte också att han hade med glass och kakor som han skulle bjuda barnen på sista dagen. 
En väldigt glad mamma fick en extra god kontakt på träningen med denna upplevelse i baktankarna! 

När vi hämtade ilian så hade han fått varit med och laga krona och blivit firad. Såklart blev det en sabeltannkrona detta år också :-) 

RSS 2.0