Helg

Idag är det fredag. Vi gick till barnehagen tidigare idag för det var fotografering på agendan. Två nöjda barn påväg :-) ilian var så snäll som hjälpte mig med tirils ryggsäck idag. :-)
Nu väntar vi på att pappa ska slutajobba sen ska vi dra til stathelle i helgen :-) ha en fin helg :-)


Inte ok att smygäta godis Tiril hehe.. 
Busungar

I söndags var ilian i utebursdag till en kompis i barnehagen, så jag och Tiril var ute i två timmar. Vi lekte på lekparken och på baksidan och fick fixa med rabattena inför vintern.  Gott att det är färdigt! Tiril var så hjälpsam så och gick runt med kratta och hink och skulle hjälpa :-)

Så övade vi lite balans genom att gå i "skogen" 


Se en sån busunge

En dag gick vi ut och plockade blad som vi ska pyssla lite med. Ille skulle gå som pinky!
Igår, onsdag, skulle både jag och ilian till fastlegen.  Efteråt hade vi lite mystid på sentret innan vi drog till Kulturhuset. Ilians avdelning sålde våfflor till föräldrarna i fredags för att kunna gå på bio så detta gjorde dem igår. Ilian var så glad och hade både sett film och ätit popcorn. 


Och så har vi våran trollunge.. Med henne i huset blir vi aldrig rastlösa iallafall. Hon rör på ALLT, hela tiden. Avleder vi henne från att äta på ljus går hon direkt och gör annat sattyg och det stoppar inte, hehe. Hon har börjat göra sin röst hörd och älskar att säga nej (speciellt när ilian säger ja).
Annars har hon börjat nynna, på bäbä och hjulen på bussen. Hon gör rörelser oxj är väldigt begeistrad i musik och rörelse, mkt bra. 


Ha en fin dag :-)Brannvernuka

Denna vecka har det varit brandmannsprat för hela slanten. Ilian har lärt sig mycket och vet nu vart mötesplatsen ute är ifall det börjar brinna, vart våra brandvägar är och att han inte ska gå in och hämta enzo om det brinner, för han kommer ut själv.
Han har också lärt sig hur man ringer och larmar och hur man kan ringa 110 med knapplåset på telefonen. 

Idag avslutade vi denna brandvecka med besök på brandstationen här i Jessheim. Vi mötte upp jommy, Kasper och Elise och gick tipspromenad och fick brandhattar som premie, satt i brandbil och åkte bakom en fyrhjuling. 
Efteråt åkte vi tillsammans till sentret och åt på resturang, vi var så hungriga allihopa :-) det var barnas dag här idag så barnen fick rita och måla lite och fika innan vi drog vidare och köpte parkdress till ilian. 

Vi har haft en bra dag och nu sover barnen. Imorgon ska ilian i utebursdag till en kompis. 

Ha en fin kväll :-) 

-------------
När man är sjuk får mamma bli en liten extra slav ;-)Tre busungar, Elise kör och ilian och Kasper sitter fastspända baki

Tiril ville också sitta... Hon är ju inte rädd för någonting

Ilian var väldigt osäker på om han skulle vara med
Men när han väl satt där var han så glad! 
Fika och ritning i en leksaksaffär med kusinerna :-) Tiril äter bulla medans ilian och Elise får jobba! 

Och så blev det en glass.. Eller en kvarts glass för Tiril.. Men gott var det.

Tack för en fin dag ihop, det var så kul :-)


En ny veckas bravader

På söndagseftermiddagen bestämde vi oss för att gå ut och lekte så vi drog till barnehagen bredvid ilians. Den har ett sånt fint uteområde :-)
Våra guldklimpar påväg till bhg

Ilian har haft brandvecka i bhg så detta har verkligen blivit inspiration i lek hemma också. 


Lillesyster ska göra allt som storebror gör..


På torsdagar har vi städning inför helgen och vi blev så stolta när ilian dammsög rummet själv.. Noga var han också!

En fredag för någon vecka sen Nu är det helg igen.. Ilian har fått feber under natten så vi får ha en mysdag ihop idag :-)
Ha en fin helg!

Besök från Sverige :-)

I helgen fick vi Sverige besök :-) ilian hade längtat så efter att dem skulle koma och var så glad! Morfar, Jonte och Lena :-) 

Vi var till Jimmy på lördagen där dem bakade jättegoda pizzor! Efteråt lekte barnen innan vi gjorde kväller. På söndagen gick vi på en promenad innan dem skulle åka hem. Jättekul med besök, tråkigt bara att dem var här så kort. 
Ilian bakar äppelkaka till morfar
Ilian skulle hem och lägga sig men ville inte sova innan morfar, Lena och Jonathan hade kommit hem så han satt snällt och väntade 


 Tack för fint besök, set var så trevligt att ni kom :-)

Våran vardag

Hej :-)

Då har äntligen vardagen kommit till oss också och det ärgs ska skönt även om det har varit fantastiskt att ha så mycket tid ihop!! 

Tiril har gått några veckor i bhg nu och det går bra. Hon har börjat leka och prata och är duktig på att sägs ifrån, har jag fått besked om. Toppen! 

I måndags berättade pedledaren att ilian hade kommit och matat Tiril vid lunch. När jag lämnar av dem ute går dem hand i hand ute och är ihop. Ilian passar på sin lillesyster och har visat henne allt skoj. Hon blir så glad över att se honom.

Det märks att hon är väldigt glad i sin storebror för alltid när hon gör nått roligt ska hon visa honom (tar på sig glasögon, går med handväska, sjunger och gör rörelser, dansar) allt vill hon ha med ilian på och han ser fint på vad hon vill visa och säger sen: så duktig du är tirilmor! 

I helgen var vi hos Jimmy med familj en stund och hälsade på. Vi fikade och lekte lite ute :-) efteråt åkte vi till Heidi och runar och åt jättegod mat :-) 

Idag är det helg. Detta är något vi längtat efter hela veckan för vi har varit utan socker sedan söndag.. Hua! Imorgon kommer morfar, Lena och Jonathan och hälsar på, det Ska bli kul och ilian har så många leksaker att visa säger han, hehe.

Ha en fin helg :-)

Lego är toppen, här har vi lagat den sorte dame, grevinnen och abra havn (vad annars :-p)


Madde var och hälsade på oss för några helger sedan. Vi lagade mat och gick till skolan för att leka :-)
Vår fina prinsessa 


Varje dag påvägen hem ska barnen springa upp och ner från backen 
Inga barn som har bråttom hem från dagis 

Lite pappamys innan natta :-)

Imorse satt jag och såg på dehär soffpotatisarna:-)RSS 2.0