Sjuk och snälla barn

Här har det varit sjukstuga så det bara smäller om det i veckan. Ilian låg en vecka med feber, ont i huvudet och öronen. När han började bli bättre fick Tiril och jag feber förra veckan. Tiril fick hand och fot sjukdomen och fick prickar som kliade i tillägg och jag fick öronvärk och streptokocker och har knappt kunnat andas på en vecka. Barnen är äntligen i bättre form och har haft en riktig pappatid nu när jag har stängt in mig i källaren. 

Vi var tvungen att lufta oss lite efter många dagar inne, Tiril vart så glad!

När mamma är sjuk får pappa ställa upp och måla naglarna på lilla fröken 💕
Ilian hjälper mig med förberedelser inför barnkalaset hans. Iår ville han ha ninjago bursdag (och jag som aldrig hört det😁)
Igår, lördag, hade pappa varit seg att stå upp på morgonen så när han kom upp och skulle laga frukost till barnen så berättade Ilian att han hade lagat frukost till sig själv, lagt tillbaka de han använt i kylskåpet och städat efter sig när han var färdig. Han är också så duktig på att städa rummet sitt och fixa skorna i hallen. Roy Roy dem med på toysrus igår som belöning.

Tiril köpte ett par prinsessskor.... Är det möjligt 😆
Ilian köpte lego ninjago och var så glad! 
Ett fantastiskt ögonblick

Så ligger vi här och ska sova och att lägga Tiril är inte det lättaste. Hon vill peta på allt, inte ligga stilla och sjunger "januari börjar året" för full hals. Hon klättrar över mig och leker tittut. Och så gör hon det mesta för att inte somna.

-mamma gröt?
- nej, Tiril inte gröt nu
-vann?
-nej du är färdig med vatten för kvällen
-mamma mjölk?
- nej
..tystnad och stånkande...


..- yoghurt?


17 maj 2015

Efter några dagar hemma for vi allihopa till Stathelle denhär gången. Påvägen stannade vi på Max och åt mat och barnen fick leka lite och springa av sig, perfekt! 
Det var SÅ kul med dörrarna som gick ihop av sig själv 
Jag och Roy hade våran bildate i vanlig ordning ☺️
Väl framme blev vi bjuden på tårta kl 23.00 Agnes och Björn hade nämligen bröllopsdag! 
Två hundar som tigger.. Älskar tigganfe hundar..
Ilian ville såklart fiska och provade i några minuter med Mathias 
Men så ville han såå gärna plocks blommor till bestemor så han gick runt hela ön för att hitta så många olika sorters blommor han kunde hitta, stolt kille! 

Tiril plockade också ☺️

Två barn som sitter och ser på svanar
Roy håller Lillian ☺️


Koser sig med tante! 
Klar för att se på 17 maj tåg
Årets kort, blir väl liknande kort varje år ☺️
Tante lene passar på barnen 😊


Se så fina de var ☺️


Två barn fulla av mat och glass! 
Innan vi åkte stod grabbarna och ropade åt tjejerna på andra sidan. 

Tack för en fin helg ☺️

Då kom vi hem igår kväll, helt utslagna allihopa. Nu ska vi ta det lugnt i några dagar och komma i ordning med allt efter turen. Imorgon ska Ilian i barnebursdah också.

Ha en fin vecka 😊Namnfest, SverigebesökHej på er,
En uppdatering vore väl kanske på plats vid dethär laget. Min telefon gick ju sönder så jag har dåligt med bilder från de sista veckorna, men nu ska det bli ändring på det igen.

Helgen Tiril fyllde 2 år hade vi helgbesök av Allan och Lene med barn och det var så trevligt! Vi tog en tur på strömmen storsenter på lördagen och efteråt åkte vi till Heidi och Runar på Råholt. Här lekte barnen och vi åt god mat. ☺️ Tiril ville inte välja klänning en dag 
På måndagen efter kom mormor och Krister och hälsade på och de stannade faktiskt i en hel vecka, rekord! 

Vi fick fina dagar ihop och Ilian var så glad över att få spendera så mycket tid med mormor, visa barnehagen sin och en dag var vi på kalas hos Kasper som blev 9 år! Han har blivit SÅ stor ☺️ 

1 maj drog vi, Madde, mormor Krister Jimmy Kasper och Elise till Råholt senter. Heidi hade nämligen berättat för Roy om en glassbar där med sjukt stora glassar. Roy blev i extas (och vi drog dit en gång till innan helgen var slut..) 
Helgen efter skulle Roy och barnen till stathelle och eftersom att det hade varit så många helger med besök för mitt huvud så stannade Jag hemma. Första gången barnen är borta en helg från mig sen Ilian föddes och det var minst sagt konstigt. Madde var iaf här och höll mig sällskap så det slapp bli så tomt och vi fick en jättelugn helg med lite träning, tjejfilmer och vilande. 

Tiril är redo för att dra till bestemor och bestefar och mammahjärtat funkade 

Roy tog lite bilder under helgen

Ilian var såklart och fiskade och fick med sig Mathias ☺️

Storfiskaren är igång igen
Och plockar blommor till bestemor 
Tiril kan inte sluta prata om bestefar, eller settefar som hon säger. Ilian lagade ju en låt till Tiril som han har sjungit sen hon föddes och den sista tiden har Tiril börjat sjunga den om Ilian. De sista två dagarna har hon istället sjungit:
Settefar, settefar du är söt och fin. 

Duktig storebror 
Pappa har pyntat barnen inför Linus namnfest! ☺️

Idag är det turning för Ilian och imorgon drar vi till stathelle igen för att fira 17 maj där borta. Tiril är klar: pipp pipp hurra, Sutte bra! RSS 2.0