Tiril


Dethär är Tiril, kan ni tänka er att hon snart är 3 år, helt otroligt. Våran lilla tjej 😊

Hon är så rolig.. Hon går och smygäter, säger vi att hon inte får äta mer (idag kom hon t ex med ett paket vindruvor) så gick hon till köket och smygåt. Sen kom hon tillbaka, och till köket igen. Även om hon vet att det äe något hln inte får röra eller leka med, då smyger hon bort och håller på. 
Idag hade hon spillt mjölk på klänningen så då sa jag att vi får ta den av och tvätta den. Då fick jag till svar: nej... Jag kan inte ta den av... För då ramlar jag ner från soffan. Hon är ju också väldigt bestämd och vet vad hon vill. Nu när hon har varit hemma i en månad märker jag att hon har blivit så kärleksfull, pussas och kramas hela tiden och är väldigt mån av att bli sedd.

Hon ÄLSKAR tjejsaker, klänningar, väskor, skor och bebisar.. Och att ta mina läppstift (eller vem som helst egentligen) ❤️Brev från rektorn

I helgen regnade det hela dagarna så på söndagen tog vi en tur till Leos lekeland i Oslo. Jättemycket folk men barnen klättrade och lekte i några timmar 😊Sen blev det pizza, har ni sett vilken hemsk pizza hehe
Tisdag och jag skulle till läkaren. Och barnen hade en oväntad planeringsdag så de fick följa med. Det spöregnade, Tiril i vagnen och Ilian cyklade. 
Ilian har blivit så duktig på stt cykla. Stannar när de kommer bil och när de kommer en väg. 
"Hu jag måste bara vila lite" 
Igår kväll kom det brev i posten.. Och dethäe brevet har vi väntat på. Vi har sökt ilian in på skolan som ligger nära barnehagen där hans vänner ska gå, men han tillhör skolan vid sentret. Idag fick han svar från rektorn: han ska gå på gystadmarka skola som han ville! Han vart så glad, kunde inte stå stilla och dansade och blev alldeles tårögd. Så skönt! 
Påskhelg och cykelkille

I onsdags tog vi ut cyklarna. Vi städade på baksidan, skurade golvet och lyfte bort allt från vintern, krattade och tvättade av möblerna. 
Fint vårväder ute så barnen ville ha fruktstunden ute under parasollet. "Som i Thailand" säger Tiril 
Ilian hittade på egna sätt att vårstäda haha

Långfredag och påskharen hade varit här igen och gömt påskägg
Vid lunchtid åkte vi med Madde till plantagen för att se på blommor.. Och fika förstås
Skönt 
Efteråt åkte vi till en barnehage på Kjeller där vi brukade vara ibland när vi bodde i Leirsund.. Men det började regns ganska fort så det blev en kort tur Två blöta personer söker skydd 
På kvällen satt jag och Tiril och hade tjejtid. Vi lekte med Barbie i 1 timme, sorterade skor och väskor. Speciellt att se henne leka med de sakerna jag lekte med när jag var liten 😊
Idag var affärerna öppet en stund så jsg började dagen med att åka och handla skor till barnen, blinkeskor och sandaler.  Dessa var vi tvugna att prova, först inne, sen på badet med släckt lampa och tillslut på lekparken.
Det var jättekallt väder idag också, så det vart inte en lång stund ute. Efter lite gungning åkte vi till plantagen igen för att köpa gas och därefter för att se på flygplan. Det var så mkt dimma så vi såg nästan inte planen som lättade. 
På kvällen tog vi med barnen ut och överraskade Ilian med en ny cykel. Han blev så glad 😊

Då var det ok att Tiril provade traktorn också 😊
Stor grabb! 
Imorgon tror jag vi kommer ha en cykeldag. Jsg sa till Tiril att hon skulle få ilians cykel, då sa hon: nä jag måste ha en rosa cykel. 😅
Påsklov
Huff, det är verkligen jättetomt hemma. Som tur var har barnen påsklov så de har varit hemma med mig. I måndags gick vi till sentret. Barnen åt pannkakor och drack milkshake och lekte på lekrummet på Burger King, sedan gick vi och handlade målarfärg, kulor, garn, krasse-frön och lite annat så vi kunde hålla oss sysselsatta med påskpyssel. Vi gick också inom leksaksaffären och Ilian fick pil och båge och Tiril fick såpbubblesett med stora bubblor. 

Igår, tisdag, gick vi ut och plockade påskris. Vi pyntade med fjädrar och pyntade färdigt inne. 
Sen sopade vi bort grusen utanför oss, ritade med kritor på backen och lekte.
Vi blåste också stora bubblor som Tiril köpte dagen före.

Efteråt började vi städa på fram och baksidan. Barnen hjälpte till att tvätta grillen och staketet utanför, medans jag sorterade och slängde skrotet som blivit uppsamlat under vintern. Vi började också gå igenom garaget, barnen tog fram cyklarna och traktorn och höll på en god stund med det.Idag hoppas vi att pappa får sluta tidigt så vi kan börja påsklovet ihop med honom också.

Glad påsk 🐣


Årets första fisketur

Vi känner väl både jag och Roy att vi inte riktigt är med i vardagen än.. Det är bara så tomt.

Men på lördagen var Ilian uppe hos Erik och Emil och lekte så vi tog Tiril till en öppen gård där hon fick se hästar, får och kaniner. Efteråt åkte vi till skolan för att leka men det var så mycket snö där så det car omöjligt. Vi hittade iallafall en karusell-leksak hon kunde sitta på. Plötsligt kom Ilian springandes till oss, så vi lekte lite innan vi åkte tillbaka till bestemor och bestefar.Igår var Ilian och bestefar på en körtur. De körde bort och gick en tur och Ilian behövde nog det.
Efteråt ville Ilian fiska, så vi gick ner till vattnet och fiskade.. Vi gick vägen där Enzo gick dagen före, för att se på allt. Och som tur var fick han fisk denna gång också. Årets första fiske. 

Glädjeskutt och dans 
Fisken var för stor för hinken så Ilian kastade i den med en gång. Han ville själv kasta i den och det klarade han fint.
Vi plockade blommor och det var ett så fint väder. Sorg

Idag när vi åkte hem från Stathelle satt Ilian bak och spelade "blinka lilla stjärna" melodi på ipaden. Så hittade han på egen text till.. "Jag saknar dig, jag älskar dig så mkt, var så snäll och kom tillbaka igen"

Det var minst sagt tomt att komma hem utan att bli översprungen av vår glada grabb. ❤️Älskade Enzo

När vi kommit hem från Thailand for vi snabbt upp till Stathelle för att träffa Enzo. Vi har varit så oroliga för att vi inte skulle hinna träffa honom, då han hade blivit så sjuk när vi var borta.. Men vi hann. Vi fick två fina dagar ihop. Roy sov med Enzo båda dagarna. Vi kramades och kosa med honom hela dagarna, han fick god mat och igår gick jag, Roy och Enzo på en tur runt croftholmen. Det var en jättefin tur, och Enzo fick bestämma väg hela tiden. Roy sa att det var han som gick ut med oss. ☺️
Han var fast bestämd på vart han skulle gå, han gick på alla vägar och små stigar på ön och stannade upp och såg ut på utsikten innan han gick vidare, där stannade han också upp och bara såg. Sen gick han till nästa ställe och gjorde samma sak igen. Vi ville inte att turen skulle ta slut och det verkade han inte heller vilja. När vi gick tillbaka mot huset strätade han emot och ville ta en tur till. Som om han visste..

Idag tog Roy och Enzo en lång tur ihop och fick en fin stund ihop. Ilian fick ge Enzo sin teckning som han ritat och innan vi åkte fick alla säga farväl.. Dethär var hemskt. 

Tänk att en hund kan bli en sån stark familjemedlem, alla ljud och hans sätt att vara är något vi reagerar över är borta. Men vi har fått många fina år med honom. Han har varit med på allt vi gjort, har visat kärlek mot barnen från första stunden, all glädje och kärlek han visat varje dag. Det är vi så tacksamma över. 

Det är väldigt tomt nu utan dig, du har fyllt en stor plats i familjen. Tusen tack för allt Enzo, du har varit helt fantastisk!

Ilian lyssnar på Enzos hjärta


Enzo har fått massa kos ☺️

Fastän Enzo var så dålig stod han och höll koll på sina syskon 😊❤️
Världens finaste ❤️❤️ Vi älskar dig Enzo ❤️

Hemresa från Thailand

Sedan fredag har vi haft en omtumlande semester. Enzo har blivit jättesjuk och vi har varit så långt borta från honom, det har varit hemskt! Barnen pratar massor om enzo och de enda de ville igår var att träffa Vinön för de saknar honom så mycket. 


Näst sista dagen var vi först vid stranden. Här byggde vi flera sandslott och lekte i vattnet 
Ilian simmar och simmar och simmar, jättekul att se ☺️👌🏻
Både måndag och tisdag kväll gick vi till en resturang och Ilian, Tiri och Roy åt allihopa grillspett med biff och pommes frites. 


Vi satt och såg på Stjärnorna och månen till kl 22.30 på måndagskvällen 
Tisdag och sista dagen. Vi gick igen ner för en sista förmiddag vid stranden. Idag lagade vi flera sandslott till krabborna som bor i hål i sanden.
Sen gick vi upp till hotellet och myste vid poolen på eftermiddagen.
Snälla Ilian hade plockat blommor till mig 😊❤️
På tisdagen hyrde vi en moped sista dagen. Barnen var trötta på att gå och vi hade planerat att ha sista kvällen med  shopping. Men enzo blev dålig och vi fick annat att tänka på.

Vi tog en tur till byn och köpte godis, Tiril somnade bakpå


Onsdagen blev en lång dag. Vi steg upp 6.30 och var hemma i Norge 03.15 torsdag morgon thailändsk tid. 

Efter att vi hade ordnat allt på rummet på morgonen fick Ilian äntligen visa pappa att han var superduktig på att boxas. Sedan spelade vi lite pingis innan vi åkte och lämnade mopeden kl 8.00

Haha inte okej! 
Sista frukosten på hotellet. Ilian gick lös på munkarna som han älskade! 

Tiril spillde juice, som tur var inte på henne och hon var så duktig med att städa efter sig 😃
På flygplatsen roade vi oss med lite glass innan vi gick på flygplanet. Första flyget 9.50 timmar.. Jätteduktiga barn som både såg på film, ritade och stod några stunder. Tiril sov också lite så det hjälpte.

Så duktiga!

Efter 1 timmes väntan i Ryssland gick vi på flygplanet till Oslo, Ilian somnade innan vi hade lyft, Tiril somnade i vagnen i Ryssland och fortsatte sova helt tills vi hade landat på Gardermoen, Ilian också. Ilian klar för flygning med flygmössan 😊

Äntligen hemma. Det vart en fin men speciell semester denhär gången. Nu vill vi bara ha hem Enzo. Vi är nästan aldrig borta från honom och den gången händer dethär.
Tusen tack till er allihopa som har hjälpt till med honom nu när vi har varit borta. ❤️


Elefant trekking

Imorse hade vi klockan på ringning igen. Vi åt frukost i en timme och kl 9.00 blev vi hämtade och skjutsade upp till djungeln för att rida på elefanter. Spännande ☺️

Bakom oss hade vi utsikt till Kamala beach, stranden där vi går och badar om dagarna.


Mannen frågade om Ilian ville sitta på huvudet till elefanten. Det ville han inte. Farsan ville. 😊

Sedan gav vi elefanterna bananer och de pratade och tackads till oss innan vi åkte tillbaka til hotellet 😊
Elefanten Ilian red på var 40 år gammal, den Tiril red på var 25 år gammal och den lilla bebiselefanten var bara 4 år gammal.
Vi kom tillbaka till hotellet på förmiddagen och spenderade hela dagen vid poolen. Ilian lärde sig ju att simma idag, jätteduktig! ☺️👌🏻
Han hittade också några svenska barn att kasta boll med. Nu längtar han efter vännerna sina och barnehagen, så ikväll har vi sänt mail till avdelningen med bild och ett brev från Ilian. ❤️
Utan flytkuddar hela dagen, stora killen våran ☺️
Tiril däremot såg att Ilian inte hade kuddar på sig och sprang rätt ut i bassängen utan hon också. Roy fick upp henne med en gång, men hon blev jätteskrämd en stund! Men tuffingen tog på sig kuddarna och badade tillslut vidare ❤️


Stämningsbilder. Varje dag lyser hela stranden upp under solnedgången. Idag gick vi längst strandkanten och såg solnedgången innan vi åt middag, helt fantastiskt! En av våra favoritresturanger kom det på idag igen då. Med deras härliga kvällsprasoll de byter om till vid solnedgången ☺️
Tiril och Ilian fick varsin jättetallrik med mat idag, kyckling och ris. Men det smakade konstigt (tror de saknade den hederliga grillkryddan 😅) så de lämnade nästan allt båda två. Så jag sprang inom 7eleven påvägen hem och köpte yoghurt så de fick något i magen iallafall.


Jag måste ju säga att de har blivit duktiga. Nu kan de rutinerna här, de smakar på nya saker till frukost varje dag och går och hämtar det dem vill ha eller ber om hjälp. De förstår att allt smakar annorlunda här jämfört med hemma och de provar sig fram. De vilar varje dag mitt på dagen och är jätteduktiga på att gå båda två.

Ikväll efter middagen och vi mot hotellet och då tog vi båda barnen på axlarna för de var så trötta. Det rann av både mig och Roy, det var så varmt. När vi kom in på hotellrummet var det 30 grader varmt INNE.. Varmare ute alltså, klockan 20.30 😊👌🏻

Godnatt ❤️


Solnedgång och Ilian som blivit stor


Lördag även våran såg ut såhär. Vi började dagen Med några dopp i havet efter en god frukost. Ilian har blivit en baddare på att hoppa i vågorna nu ☺️
Han har blivit så stor sedan vi var hemma i Norge. Han har börjat hitta bokstaven R när han fokuserar, han är inte smårädd längre, han har blivit jätteduktig på bokstäver och att både höra ord och skriva och idag har han läst sig att simma bröstsim. ☺️ under thailandsturen har han också lärt att dyka, flyta både på mage och rygg och att åka den snabba rutschkanan ner i vattnet här på hotellet. 👌🏻😀

Igår innan middag gick jag en halvtimme före de andra för att se i några butiker. Vi ha rju nästan inte handlat något alls med tanke på att barnen är överallt och ingenstans hela tiden. Fick ett fint bemötande av två springande barn när vi möttes utanför dagens resturang kl 18.00

Ilian har fått lite färg på sig ☺️


Vilka härliga barn.. Medans vi sitter och äter upp leker de vid sandkanten intill oss vid solnedgången. Helt fantastiskt! ☺️


Dessert igår också 

Påvägen hem tränade dem lite i utegymmet ☺️Fredagsmarknad

Huff.. Idag har varit en jättelång dag. Så fort jag vaknade hade jag fått meddelande av Madde som berättade att enzo blivit jättedålig plötsligt. I Norge var det fortfarande mitt i natten och vi fick vänta helt till klockan 15.30 thailändsk tid innan vi fick tag i veterinären. Plus väntan på att han skulle bli undersökt, och få svar på blodprov och röntgen. Resultaten visade att han har lunginflammation och på gränsen till hjärtproblem. Han fick börja med pencilin genast med förhoppning om att det kan bli bättre, men man vet inte.

Så då sitter vi här, på andra sidan jorden, och känner oss väldigt hjälpeslösa just nu. Som tur var har Madde och Erik tagit god hand om honom och tog det allvarligt så fort han blev sämre, så han kom ju in akut. 
Nu har bestemor och bestefar också varit så snälla och hämtat honom för att ta hand om honom tills vi kommer hem. Inte kul för Madde att vara ensam med honom ifall något skulle hända och han behöver akut hjälp mitt i natten.

Barnen pratar mkt om enzo och Ilian frågar om vi kommer Mista hunden våran. 
Men vi har också kunnat haft en ok dag i värmen. Vi har varit vid stranden idag och det var lite blåsigt idag med några moln, skönt. Det var mkt vågor idag, och båda barnen hoppade i vågorna hela dagen. Vi byggde också sandslott men det var lönlöst idag för vågorna.. Men vi byggde murar på murar.

Andra gången vi köper pannkakor från denhär damen. Sist blev det bananpannkakor och denhär gången pannkaka med nutella på! Mums ☺️


Barnen äe konstiga för de tycker bäst om de utan choklad på. Helt ok för mamma och pappa ☺️🙏🏼
Idag lade vi oss på vår sida av stranden.  Vi brukar vara lite längre bort för att hyra solstolar och parasoll och där är det mer restauranger men dethäe gick bra idag ☺️
Njuter med en drink vid stranden. 
Roy köpte en liiite för stark drink till sig och höll sig uppe på land en stund
Wie så roliga vågor Ilian ritar av Tiril.. I några sekunder innan vattnet spolar bort allt han ritat igen 😊
Lilleman knäpper kort i smyg. Idag har han fått färg i ansiktet! 

-mamma vil du ta bilde av min fina sten? 
Ikväll efter middagen var vi på fredagsmarknaden här i Kamala. Massor av stånd med allt från mat och frukt till klockor och souvenirer. 
Påvägen hem körde vi disco tuktuk, kul! 😀👌🏻🎉

Ilian köpte bland annat thaiboxnings shorts på marknaden idag och de var han så nöjda med att han somnade i dem. Nu säger vi godnatt ❤️Middag

Idag har vi varit vid hotellet och varit ganska mycket inne faktiskt. Här är Ilian med sin nya hatt och simglasögon 😀👌🏻photoshoot innan middag. De vet båda två vad de ska göra ☺️
Tiril fotograf ☺️


Lamporna på vägen när vi ska hem är svåra att gå ifrån 
Väldigt fin kväll ikväll 
Halvmånen åt fel håll 😅

Påvägen hem till hotellet ikväll for det två fladdermöss över våra huvuden flera gånger så Ilian var lite förskräckt för det 

Efter både förrätt huvudrätt och dessert kom Ilian fortfarande ihåg att vi två skulle till gymmet så vi tog en sväng och boxade, sprang på löpbandet och spelade pingis. Fyra slakt idag också ☺️ 


Då är klockan strax efter 21 här och barnen har precis somnat. Dagarna går så fort men vi ska njuta av de sista dagarna här ☺️ godnatt! 

Dagstur till Phi Phi öarna

Igår, onsdag, åkte vi på en dagstur ut till Phi Phi öarna utanför Phuket. Vi blev hämtade 7.15 så vi var verkligen uppe med tuppen den morgonen. Vi kom fram till marinan där det låg massa superstora lyxbåtar överallt. Vi åkte speedboat i en timme först, det bråkade mycket och vi satt längst bak för vi blivit förvarnade att båten ofta flög i vågorna på morgonen när det var blåsigt ute. Ilian tyckte det var lite otäckt men Tiril hon somnade på mig hon efter att ha skrattat sig igenom en liten bit av första turen. Vi har många bilder på kameran men här är mobilbilderna från turen iallafall. 

Vi började med att Mata vilda apor med bananer från båten och efter åt snorkla, barnen blev rädda och stannade på båten med mig och Roy snorklade lite innan vi åkte vidare och åt lunch på Phi Phi ley. Efteråt badade vi i en halvtimme innan vi åkte vidare. Ilian hotade några fina snäckskal, Tiril letar efter sand och Roy badar. 

Vi åkte med båten till höger

I båten igen


Efter att vi fått sett på den fina naturen togs vi vidare till Maya bay, stranden där filmen "the beach" med Leonardo DiCaprio blev inspelad. Men det var ingen öde strand utan fullt med turister så det gick knappt att vara där . Som tur var sa våran guide att han förslog att vi undgick kaoset och åkte till en med idyllisk strand, det var bra! 


Sista stranden hette Kai Nok Island och här tillbringade vi resten av eftermiddagen. Vi fick mata och simma med färgglada fiskar och snorkla utöver vattnet. 
Tiril och Ilian ville hellre plocka snäckor och äta glass ☺️
Vi fick en jättefin tur ☺️ trötta och belåtna åt vi middag vid hotellet igår kväll och somnade pladask allihopa 😊🙏🏼

Hattköp och trötta ungar

Idag bestämde vi oss för att vara vid hotellet hela dagen. Vi har badat, ätit och lekt på lekrummet här. 
Lite lunch vid solstolarna idag. Man gör vad man kan för att de ska hålla sig i skuggan i 
Etn av anledningarna till att vi valde dethär hotellet var just för att det var så barnanpassat. Stort fint lekrum med möjlighet för barnvakt 
Ser ni vem som roar sig mest? 
Roy intog snabbt Playstation-hörnan 😂
Testade återigen en ny resturang ikväll. Idag var det två trötta och griniga barn vi hade med oss. Grabbarna har köpt hattar till imorgon 😊 


Nöjd Ille med hattköpet 👏🏼☺️
Idag var det lågvatten, igår var det vatten överallt här nedanför vi satt

Nu har jag packat iordning inför imorgon. Vi har bokat en tur med speedboat ut till Phi Phi öarna. Där ska vi snorkla och se oss runt på de olika öarna en hel dag. Detta ser vi fram emot 😀 godnatt 

Gentleman

Vi blir inte trötta på middag vid solnedgången i första taget. Vi har fått ett favoritställe, tur vi är eniga ☺️
Strandpromenad, barnen är då duktiga på att Gå!
❤️
De har badat med en krokodil😃
Tsunami-instruktioner 
Roomservice för hungriga föräldrar på kvällskvisten ☺️
Jag blir så rörd, vilken kille vi har! Ilian bjöd mig ut på en frukostdate imorse. Han skulle duscha och fixa håret. Sne ledde han mig bort i armkrok, bestämde bord och drog ut bordet för mig så jag fick sätta mig. Ett bord för två. Sen hämtade han mat till mig och jag fick bara sitta, och så hämtade han en fruktskål som vi skulle dela på för så gjorde man på en date. Sen sätter han sig ner och frågar: mamma vad har varit set bästa för dig med ferien.

Snacka om gentleman, wow lillen börjar bli stor 😘❤️


Idag började vi veckan med stranden. Vi badade och tog en tur på hotellet efter lunch. Jättevarmt och skönt ☺️👌🏻

Tiril älskar att bada lika mycket som Ilian. Flyter omkring upp och ner och sprattlar sig fram med fötterna 


Gott med fruktstund i skuggan 
Ilian är inte bars snäll mot mig men också Tiril. Här är vi påväg till middag ikväll. 
Var 20 min försenade idag så vi fick se solnedgången påvägen till restaurangen idag ❤️

Lata dagar vid poolen och stranden

Igår, fredag, badade vi en timme vid poolen efter frukost och gick sedan ner till stranden. Mkt varmare i havet än poolen, och klarblått! Underbart 😀 här lagade vi sandkakor och sandslott och tog en lunch vid strandgatan. 


Ilian är så nyfiken på att skriva pch har lärt sig att skriva allas namn i familjen. Så det skriver han överallt, bland annat på stranden ☺️

Och så älskar han att knäppa kort

På eftermiddagen gick vi upp till hotellet för att duscha och vila innan vi drog ner igen för att äta middag.
På hotellet beställde vi några drinkar, det skulle vi inte ha gjort för de var så starka haha.. Tiril klar! 
-mamma vill du ta ett bilde av mig?
Solnedgång är helt ok utsikt till middagen. Tiril tog en powernap men vi tre myste och hon vaknade och fick mat hon också tillslut ☺️

Idylliskt om man bortser från telefonen haha
Världens finaste kille.
-kan jag få ta det finaste bildet ni någonsin har sett? 

Idag, lördag, har vi varit vid poolen på hotellet hela dagen. 
Vi åt lunch vid poolen idag också. Jag och Roy smakade på Thailands nationalrätt "phaid Thai" och barnen... Ja de åt pommes frites med ketchup för 10 gången.

Kväller och vi tog en promenad till stranden igen för att äta middag. Nu har vi fått en favoritrestaurang med superbra thailändsk och europeisk mat.. Och det viktigaste av allt enlig Ilian: bästa milkshaken. Här satt vi återigen och såg på solnedgången längst strandkanten.
Påvägen till bygatan går vi förbi tsunami minnesmärket som finns rätt bakom strandgatan. Väldigt speciellt att vara här och tänka på vad som hände den gången..
Och vi som trodde att barnen var tomma för energi blev paff när vi såg att Tiril sprang många gånger upp mot rutschkanan och Ilian lekte jaga med pappa. Efteråt gick vi och köpte lite skor och grejer innan vi tog en tuktuk till hotellet 

Vi har det bra, äntligen säger Ilian att han gillar thailand jättemycket efter att de första dagarna var en värmechock. Nu har vi fått in rutiner här nere och barnen planerar vad de ska göra inför dagen därpå. Men det går fort. Nu har vi precis kommit hem till hotellet igen och barnen sover. 
Kl är 22 strax och vi ska snart hoppa i snarket vi också. Ha en fin helg ❤️ 


KamalaIgår blev en bättre dag. God frukost och sen låg vi hela dagen vid poolen och badade, förutom en timmes sovnkng på rummet vid lunch. Barnen var i bättre humör men Ilian ville hem några gånger till Madde och enzo (när det blev för varmt speciellt hehe) 
Jätteduktiga bra två, de flyter omkring och badar och trampar vatten och leker hela tiden. 

Kl 16 bestämde vi oss för att gå ner till stranden för att äta middag. Vi hittade en härlig resturang med jättegod Mat. 
Ilian var helt slut för han ville inte sova på dagen, så han höll på att somna. 
Roy säger varje dag att han ska äta thailändsk mat. Men när han väl beställer så blir det inte det 😂

Trötta Ilian var lite kritisk till maten, för seg hamburgare, för torra strips, för mjuk Nuggets.. "Hit vill jag aldrig igen" men så beställde vi milkshake tilll dessert sä blev det den bästa restaurangen nånsin. Tokunge ☺️
Tiril älskar rosa ☺️ detta gjorde susen för humöret och vi gick och doppade fötterna i havet när det var solnedgång. Det var lite vågor så barnen ramlade/satt sig ner varje gång de kom en våg. Blöta och sandiga barn klar för att ta tuktuk hem 
Thailand

Hej 
Då har vi kommit fram till Thailand utan större problem. Vårt plan till Moskva var försenat så vi hade 15 min på oss att gå ur planet, in genom säkerhetskontroller och registrera oss i Moskva, springa genom halva flygplatsen och rätt på planet till Phuket. Tiril sov hela första flygturen på 2.5 timmar. Väl på 9-timmarsflyget var det svårare men vi fick småsova in emellan allihopa, men det blev inte mkt sömn. 8.00 thailändsk tid landade vi, 2.00 på natten nordisk tid. Incheck på flygplatsen i Phuket gick bra, vi hade beställt transfer med minibuss och det tog en halvtimme att komma tilll hotellet. Här fick vi hoppa rätt i badkläderna i väntan på att rummet blev klart. Vi började att bada i poolen sen gick vi och åt frukost vid stranden (kl 4.00 nordisk tid) och tog sedan ett dopp i havet. Jättevarmt vatten! 

Vi fick hotellrummet och tog några timmars sömn innan vi tog tuk tuk till den lokala marknaden här i Kamala. Jättemysigt men då började tidsskillnaden slå in rejält på barnen och efter en kort visit tog vi disco-tuktuk tillbaka till hotellet. Här ville Ilian bada i poolen så vi svalkade oss, jätteskönt. Efteråt gick vi rätt utanför hotellet och åt på en thailändsk resturang, köpte chips, choklad och Cola på butiken och gick sedan till hotellrummet för kvällen.

Vi har det jättebra men känner av tidsskillnaden allihopa och har svårt att då in ny rytm. Barnen reagerar med att bli rädda för allt och får småpanik för mkt. Vi har laddat med värskeersättning och mat dem faktiskt äter. Imorgon ska vi tillbringa dagen bara vid poolen och stranden, sova extra mkt och se til att barnen får vänja sig med tidsrytmen här nere. Så nu har vi sovit i någon timme, klockan är 01.12 lokal tid och barnen har varit vakna i en timme. Så vi ser på barnis och äter frukt! 

Vi hörs av 😀

Gardermoen

Klar för att sova på flyget till Phuket 
Och det blev lite soving också ☺️
Kamala beach

Tuk tuk till marknaden lokalbefolkningen har en gång i veckan. Här köpte vi majs och frukt! Allt smakar ju så mkt mer här nere, mums! 


Ilian har längtat efter att smaka kokosnötsmjölk i 6 veckor. Jag har varnat honom med att han kanske inte kommer älska det men jodå. Spänd kille smakar, och vill inte se den mer haha. 
Mys mitt i natten just nuOjoj

Det är väl första gången i världshistorien som jag inte har några bilder att visa efter ett besök. Men vi har haft fullt upp med planering av bröllopet och möten hit och dit så det har inte blivit ett vanligt besök.

Jag och Roy var iallafall på provmiddag på engeltofta. Här fick vi smaka på många rätter och viner. 
Så var vi hemma lite med mormor på fredagen
Lördag döptes gulliga Charlie men de bilderna ligger på kameran som är nerpackad. Efteråt blev jag helt överrumplad med möhippa. Jag fattade ingenting! Det gör jag fortfarande inte, hur kunde jag inte ha fått med mig det?
Nåja, vi hade det jättefint. De började också så pass sent och hade förberett mig med massage efter dopet och Roy hade tvingat mig till stt vila i 1 1/2 timme så det gick bra med huvudet, superbra!

Sen var det bara att slänga sig i bilen på söndagen för hemfärd. Så kom vi i vinterlovskön och satt stilla i kö i över en timme på grund av Vasaloppet i Mora. Så 9 timmar tog det denna gång. Igår var det bara att stuva om och ni kan tänka er att barnen hade problem med att sova. Höll på mellan 19-22 och tillslut somnade båda när jag killade dem på benen. 
Nu ska vi snart upp och göra oss färdiga och så räknar vi med att vara på Gardermoen till kl. 11! Thailand here we come 🏖


RSS 2.0