Uppträdande

Idag var jag och Madde och överraskade Ilian när han skulle uppträda på scenen på sentret. Han var så duktig pch blev så glad över att se oss. Istället för att åka tillbaka me de andra fick han en dag med oss istället och hjälpte till att laga mat tills pappa och Tiril kom hem. Tacos, som önskat. 

Världens bästa kille

Barnehagen till barnen hittar alltid på mycket kul för barnen. Ilians avdelning är med i livsglede för eldre. Här åker de ut tilll äldreboende och gör aktiviteter med äldre, åker runt och sjunger och gör saker för andra.


Imorgon ska de uppträda på sentret inför äldre. Dessa veckor önskar jag extra mycket att vi bodde i närheten av släkt. Förra veckan hade Tiril besteföräldrarna- lunch, då nästan alla barn hade med sig en släkting. Idag var det ilians avdelnings tur. 

Igår satt Ilian och ville rita till hans käreste, Julie. Han ville sända brev till henne så när han skrivit klart åkte vi och lämnade hans första kärleksbrev i postlådan till henne sent igår kväll. 

Stolt mamma över min pojke med så stort hjärta ❤️😘
Tjock pannkaka

Hej
Jag tänkte bara kika in och tala om att vi mår bra. I veckan tog vi en tur till idrottshallen vid barnehagen till barnen. Barnen åkte sparkcykel och vi gick en tur. Vi skulle egentligen bort och åka i rampen men det var fullt av större barn där så vi får ta det en annan dag
I lördags var det dugnad här och efter det kom Paul. Ilian hade längtat så efter besök av honom och hade nog inte en pratfri stund på hela kvällen.

Söndag spenderade vi på Nordbytjernet. Vi gick turen runt vattnet och köpte lite saker där barnehagen hade insamling till regnskogen.


Jättekul att retas med mamma 😆
Vi lagade en barkbåt och Ilian väntade till sista tillfället för att släppa den i. Men trots det ville han inte men gjorde det tillslut ändå 
Men ångrade sig såklart. Morsan fick gå längst bäcken och hämta den igen 


Och så gjorde vi ett sista försök men där flöt den inte längre 

En kille var slut och ville vila påvägen hem
Efter vilning fick jag hjälp av Ilian att laga både ugnspannkaka och fruktsallad till dessert 
Hoppas ni har haft en fin helg ☺️

Sommar 2015 i bilder

Här kommer lite bilder från i somras.
 
Vi var på Stathelle i en vecka. Tiril och Kristoffer :-)
 
Klara för en dag i dyreparken.Vi har nu fått rutiner inne i parken. Förste stopp: Köra den sorte dame
Vi var till Barnas afrika, klappade djur och åkte tåg
Även om vädret i sommar inte varit så bra så har vi alltid fått toppenväder när vi är i Kristiansand. Stekande  sol och glada barn, det gillar vi. Vi hittade en lekpark i ett buskash så vi kunde gömma oss från solen en stund
På kvällen var det dags för sabeltannshow. Ilian hade lyckats somna detta år. Han ville INTE kliva upp, bara sova vidare och var riktigt arg på oss...helt till han fick svärdet i handen.
Dag 2 började likt dag 1, väntande och tur med båten först och sen tittade vi på djur!
Vi hade piknik uppe vid kutoppen varje dag. Jättevarmt väder, lite ljud och fina minnen
På eftermiddagen dag 2 var vi egentligen helt slut, det var så varmt väder och efter att vi gjort oss nöjda med aktivteter och karuseller spenderade vi resten av dagen vid lekparker och glasskiosker. :-)Tiril är lite mer livsfarlig än ilian för hon är inte rädd för att tappa bort oss. Hon går hon och ifall vi ropar skrattar hon och bara går vidare
Getter är fina :-)
När vi kom tillbaka till Stathelle fick vi träffa Lillian i några dagar. Barnen är riktgt glada i henne
Vi lagade tapas med Heidi en dag! :-)
Ilian Plockar bär med bestefar. Ilian tyckte det var tufft att bestefar hade så mycket frukt i hagen
och så duschade bestefar Ilian ute
Vi var till stranen med Lene, Allan, Mathias och Kristoffer en dag ! Ilian fiskade krabbor
Och fick en
glass är ett måste i solen
en dag var barnen hos Lene och Allan en stund så jag och Roy tog oss en matbit,
Barnen har tur som har så fina mor och farföräldrar som tar så god hand om dem :-)
en dag drog vi till hurdalsjöen men det var riktigt kallt!
Innan sommarlovet var slut och det var fult väder passade vi på att ha en experimentdag. Här lagade vi vulkaner, och kvicksand
och nordbytjernet.. såhär var det bästa vi fick njuta av den fina naturen i närheten av oss på sommarlovet. Nåja, på med regnkläder så har vi åtmonstonde massor av gegga att leka med:-)
Jag och Lilleman drog på bio en dag och såg minions. Detta var tufft!
Sista veckan innan bhg började igen drog vi till Asker och hälsade på Dan-Erik och Agnete. Barnen kosa sig med film och vi fivk gott sällskap och god mat!
Vi mötte upp Jimmy hilde Kasper och Elise en dag i Lilleström och fikade på sörum gård och såg på djur. Efter en stund åkte vi in tll sentrum i Lilleström och lekte på en lekeplass där och efteråt grillade vi hemma hos dem. Elise följde med oss hem och sov över och detta var mysigt! :-))
Klara för fest :-P
Som sista tur drog vi till Hunderfossen över dagen en dag. Jimmy var så snäll och passade Enzo. Dethär var perfekt för våra barn och både vädret och humöret var på topp
Ilian läser kartan.
Pappa och barnen kör traktorn
Tur vi tog med badkläder för de vart bra varmt på eftermiddagen
ilian tog körkort också. Här fick han först 5 min teori och sedan uppkörning och efteråt fick han ett körkort. Detta var tufft!
Den obligatoriska glassen också :-)
Så kom det en veckas goväder med massor av sol och över 30 grader, underbart!

Tante pysslar med tirilmor:-)
Dessa bilder skulle såklart varit före de andra.. Här var vi på Stathelle igen! :-)
Och fiska måste man
killarna ser på när Tante diddi ordnar med fiskarna
tur dessa har varandra med massor av killar i familjen :-)
 

Höstlov, gäster och liv :-)

Vi tog med oss blåbärplockare och hittade lite blåbär också. Ilian lagade blåbärsylt på kvällen. Tiril åt och åt och åt, älskar blåbär!
En liten filur som hittade mest blåbär tror jag :-)
När vi kom hem igen var det dags för vilning för stora och små. Madde hade varit och lämnat fika från Erik till oss, Ilian var så glad!
 
 
Vi fick några härliga dagar ihop under höstlovet förra veckan. I helgen kom Henning, Åsil, Erik, Emil och Linus hit och på söndagen åkte vi till Hurdalsjöen tillsammans
 
onsdag kl 09.00 ville ilian laga potatismos. Okej då!
 
och till dessert lagade vi havreplättar
Det är liv från morgón till kväll här. hualigen :-)
På torsdagen var jag så nervös hela dagen och drog en lättnads suck när jag tillslut fick bild av Jenny, Äntligen hade Charlie kommit till världen!
På lördagen hade vi övernattningsgäster i hus. Grabbarna satt nere och såg på film, åt godis och myste.
Och Ilian fick en superfin docka av tante Lene som hon lagat. Kan ni gissa vem han liknar :-)
Ilian hjälper till med att hämta bränbart till elden
Bläbärstur 1 av 2
 

RSS 2.0