Alla dessa småbarnsfällor

Underbara ælskade :-)
Nu har vi børjat uppmærksammat alla småbarnsfællor som finns i hemmet nu nær Ilian børjat røra på sig. Nu ålar han runt och vændningarna tillbaka till rygg från mage har blivit alltmer kontrollerade. Alla løsa sladdar måste fæstas i vægg eller tas bort, alla lådor ska sækras, dukar kan vi glømma och allt som ær inom ræckhåll før honom både på golv och i gåstolshøjd ær det bara att ta bort.
Annars så diggar han alltid nær han hør musik nu. Ilian kommer och ger oss pussar och kramar nær vi ber om det nu.. och ibland ændå :-). Nyss hade han en stor leksak i munnen och tuggade på.. Då kom Enzo jætteførsiktigt och tog tag i andra ænden med sin mun och tog så stod dem.. haha...
Igår var vi till Lillestrøm med Marlene och Novalie och lunchade, fikade och bara ventilerade oss litegrann. Det var behøvligt och skønt att komma ut en stund :-). Ilian børjade trippen med att hælla ut næstan en hel yoghurt øver mig!
Ha øverseende med dessa stackars bokstæver.. Min dator har svartnat så just nu ær det Roys dator som gæller...
Igår innan vi åkte till Lillestrøm lekte vi lite:
Vi hittade mormors skallra hær också och den smakar så gott:
Idag låg lilleman och Enzo på golvet och tuggade på varsina leksaker:
God Helg :-)

Dethær kallar jag SÆKER lek

Justja.. Nu i førra veckan fick vi æntligen hæmta tyghjælmen till Ilian. haha
Hær ær vår søtnos med den på idag.. :-)
Nu ska vi hoppa in i bilen och hæmta farsan från jobbet!

Værldens finaste kille

Denna tisdag har vi bara myst jag och min lilla kille. Vi har gosat i sængen och bara skrattat.
Ilian roade sig med att jaga och førsøka ta en plastmugg idag hehe:
Enzo var væl måttligt road:

Några dagar i Sandviken

I tisdags åkte vi till Sandviken. På onsdagen tog vi vagnen tillsammans med mormor och gick till gammelmormor en stund och efter det tog vi det bara lugnt.
Jenny, Olliver och William kom på eftermiddagen och det var så himla kul att träffa dem igen :-). Vi har även varit på besök hos morfar två gånger och fått jättegod mat :-)!
Vi var en dag till Erik och Maddis också och hälsade på hos dem. Enzo har nog njutit i fulla muggar av all uppmärksamhet han fått denna vecka han med. Som vanligt gick det alldeles för fort och dagarna räcker aldrig till, men denna gång tog vi ned tempot en aning iallafall.
Ilian dansar hela tiden nu.. antingen när vi sjunger, lyssnar på musik eller trummar etc. så börjar han dansa som tusan.. Mitt lilla charmtroll haha..
Dessvärre glömde jag helt bort att knäppa bilder denna gång.. Hur gick det till egentligen?
Nåja, här är iallafall en avskedsbild på moster Jenny som åkte hem i lördagS:
Igår, söndag, satt Ilian på bordet i köket och lekte med mormor innan det var läggdags:
Älskade lilla vännen:
Enzo tycker om att lägga sig NÄRMA Ilian, helst så nära som möjligt:
Tack allihopa för en jättefin vecka!
Nu har vi varit och flängt och haft besök i många 5-6 helger på rad så nu ser jag fram emot att koppla av och varva ner en smula.
Väldigt taggad inför träningspasset ikväll !

MORSDAG och Ilian dansar

Imorse fick jag uppvaktning på sängen med både en present och blommor och ett fint kort av Ilian och Roy. Det var nämligen min första mors dag idag.. (i Norge då dvs..). Dem var jättegulliga och Ilian gav mig kuvertet alldeles själv. Så idag har jag haft en fin dag tillsammans med min fina lilla familj. :-)
Här är våran lilla solstråle som lyser upp vår vardag:
Grabbarna myser i soffan.. Ilian klappar som vanligt Enzo:
Här ska ni få se.. Ilian har idag börjat dansa. När vi sätter på musik har han börjat digga med huvudet och kroppen. Han stampar även med benen men det filmade jag inte. Jag smälter snart för han är så charmig:
Tack för en fin dag !
Dethär var våran lördag:

I helgen har vi bara tagit det lugnt hemma. Vi har både haft och varit på besök i så många helger på rad nu så det var på tiden med en riktig hemmahelg nu.. Igår skulle vi ut och fika och var ner till Lilleström en sväng. Däremot blev det ingen fika för Roy hade bråttom hem..

Här är våra fina killar i fredags:
Här åker Ilian runt i gåstolen och låter brum brum med mera:

Det luktar litet barn här

Fredag redan, herregud så veckorna springer förbi. Tur är väl det, för då kommer sol och värme snart :-)
Vi var och vägde och mätte Ilian i början av veckan och då stod vågen på 8325 gram och han var 70 cm lång.
I onsdags blev han 7 månader också! :-)
Nu ligger min älskling och sover så jag har diskat och vikt lite tvätt och nu ska jag tagga tills han vaknar.
På tisdag åker vi hem till Sandviken igen :-) Nu var det ju över två månader sedan vi sågs och det gör mycket när barnen är små. Det ska bli jättekul att se vad stor William har blivit nu också!!
Det luktar litet barn här 
Det luktar som av lakan 
täcken 
och små svala kuddar 
Det luktar litet barn här 
Det luktar späda kinder 
liten mage 
skrovliga små skinkor 
Det luktar litet barn här

Igår var jag och Marlene och tränade och efter 30-45 minuter blev vi ilurade att testa catslide.. HUALIGEN säger jag bara.. Min rygg strejkade väl efter hälften av passet men det var grejer det vill jag lova.. Väldigt trist att känna att ryggen fortfarande är så instabil..
GOD HELG!

Imorse fick jag besök av Ilian i sängen

Vi var och testade Ilians sittdel igår, SÅ stor har han blivit nu. Det var nog väldigt skönt både för mor och barn tror jag.. men nu förstår jag inte hur dethär gick till, SE PÅ HONOM DÅ! Jag förstår inte att man kan växa så mycket på ett halvår.. (snart 7 månader då).. Tiden bara springer iväg och jag som trodde att jag skulle hinna med så mycket och nästan vara rastlös som mammaledig.. Där fick jag för det.
Annars har vi haft några jobbiga nätter.. Inatt vet jag inte hur tidigt han vaknade och skulle upp. Bra långt före Roy steg upp iaf (dvs 04:30).. Jag somnade om och vaknade hela tiden och han låg brevid och ville inte sova.. Klockan 6 gav jag upp.. Som tur var så somnade vi båda två klocka 7 och sov i två timmar.
När jag vaknade hade jag fått besök i min säng.. Ilian hade ålat sig över till mig och såg så himla glad ut. Min älskade pojke!
Ilian åker runt i sin gåstol och låter "brum brum" haha..
Nu sitter vi och tittar på makkapakka.. Ilian sitter och råglor. Vilket barnis..
Ikväll ska Ille vara med pappa för jag ska träna.. :-)

Sverigebesök och Ilian stående

I helgen hade vi besök av Maddis och Erik, det var jättetrevligt trots att dem bara var här i alldeles för få dagar.
Vi var ute och handlade lite på lördagen och var ute och åt på eftermiddagen.
Moster Madde och Ilian myser i soffan:

Ilian har blivit duktig på att stå och hålla i sig i bord, stolar etc.
och det är ju framför allt jätteroligt verkar det som:
Så nu får vi honom sällan att vilja ligga i babygymmet eller liga överhuvudtaget för nu har han ju förstått att han både han sitta och stå.. Hm hur ska detta gå :-)

Videoklipp på världens finaste

Här om dagen lekte Ilian med mjölkpaketet vid bordet. Han både slår, klappar, killar och kramas, plus brumbrum-pratande såklart:
Imorse stod jag och skulle ta bilder på Ilian, men han ville inte se på mig för jag stod i vägen för barnis på tvn. Här försöker han se förbi mig:
Älskade Ilian då:
och slutligen är vårt busfrö i fart med lätena:
Tänk att han kan ge en så mycket lycka haha ! Världens bästa Ilian!

älskade ängel

Ilian har börjat härma oss en hel del nu. Det hör man både på alla läten han numera gör och på att han t ex. börjar trumma på bordet när vi gör det eller lägger handen på min när jag lagt den på hans och så kan vi hålla på ett tag. Ilian har börja sträckt sig mot oss när vi vill till den ena eller inte ligga/sitta/stå någonstans. Han har också börjat säga Mamma och bappa mera nu och mera sammanhängande.
Vi har testat att ge honom mat i glasburk nu då han stenvägrar gröten och för det mesta går dem väl i med storm.
Just nu ligger vi båda på hans matta i vardagsrummet.. som varje morgon. Ilian går upp väldigt tidigt på  morgonen, helst vill han upp när pappa gör sig klar för jobbet runt 5.. men det undviker jag helst.
Annars.. Så min rygg har blivit värre och smärtan känns lite som det gjorde i födseln i ryggen konstant. Jag har väl inte tänkt att det ska bli bättre fort, men värre?.. Nu får jag väl ge mig.
Hur som helst så kommer ju Madelene och Erik imorgon kväll och det ser vi fram emot.

RSS 2.0