Skridskor, träning och god mat

I helgen var jag och Roy ute och åt middag ihop. Det var trevligt att komma ut n stund utan barnen också. Heidi och runar var så snälla som passade dem :-).

På lördagen och söndagen skulle vi träna ihop men det blev det inget av. Vi var och hälsade på Jimmy, Kasper och Elise på klöfta på söndagen och där provade ilian skridskor för första gången. Vi var ute i några timmar och barnen lekte så fint. Efteråt följde Elise med oss hem och åt pizza och lekte med ilian! 

Igår var vi på gymnastik jag och ilian. Han var så duktig och visade allt han brukar göra i barnehagen, balansera på bommar, hänga i ringar, hoppa studsmatta och i skumgummigropen. Uppvärmningen tyckte han inte om och aldrig hade jag väl trott att mitt barn skulle stå mitt i ringen bland massa folk och toka, joodå nog lär han sig hyss där också hehe.. Två ungar somnade fort igår och jag var inte långt efter.
Idag är det onsdag och det betyder rygg och skulderträning på gymmet. Yogan ikväll får jag snällt avboka denna gång då Roy ska ut med jobbet i Oslo. Imorgon kommer mormor och Krister och det längtar vi till :-) 

Roy med sin ladydrink

Gott att komma hem efter två timmar ute utan barn haha
Det är inte bara bara att lära sig detta


Sötnosarna har fikapaus
Barnis i fem minuter medans godiset äts upp sen vare full fart igen!:-)


Gott med majskrokar

Tiril var så duktig och lät mamma få träna i en timme idag. Underbar personal som tar så gott hand om godhjärtat mitt som varit lite otrygg i det sista!

Hämtning i bhg


Kalashelg på stathelle


Här sitter småttingarna och kastar boll till varandra (vart tog tiden vägen?)
Enzo är tålmodig han

I helgen var vi till stathelle och hälsade på!:-)


Gott kusinerna leker snällt ihop hehe
Tirilmor

Ilian Erik och Tiril leker :-)

Och ser på gossip girl haha 

Ikväll är det turning för lilleman och pappa!:-)

Graviditetsinfo

Graviditets-förlossnings-bebislista


GRAVIDITET:


När fick ni reda på att du var gravid? 18 augusti 2012

Mådde du illa under graviditeten? Från vecka 3 till hon var ute, extremt!

Hade du mycket foglossningar? Nej, Ingenting.
Hade du någon hormonrand? Nej, inte denna gång.
Fick du bristningar på magen? Nej, inga fler.

Vad trodde du att det skulle bli för kön? helt säker på att de skulle bli en flicka.

Vad ville du att det skulle bli för kön?  önskade mig ju en av varje.

Hade du några speciella cravings?  isglass, mat utan smak och lukt. De första 20 veckorna drack jag nästan bara skumma kultur/lättfil pga illamåendet.

Vad gillade du för mat? ingen mat, började ÄLSKA marsipan som jag alltid hatat.

Någon maträtt du aVskydde? Allt som luktade och alla kryddor
Hade du halsbränna?  Mot slutet kom halsbrännan, mest om kvällarna.

Hur mycket gick du upp?  7 kg

Är du nöjd över din graviditet?  nej, komplikationerna gjorde att jag inte fick njuta dethär gången och jag var för stressad.

Uppstod några komplikationer? Ja, jag blödde flera gånger i början av svangerskapet och i v 15 höll moderkakan på att lossna så jag började störtblöda. En hematom skapadds utanför livmodern som låg och irriterade och skapade sammandragningar som kunde sätta igång födseln så jag fick röra mig minimalt under graviditeten. Var i på sjukhuset på grund av störtblödninga många gånger och livrädd var vi varje gång.  
Var du rädd för förlossning? mot slutet blev jag lite nervös eftersom att födseln med ilian var så lång , ond och utdragen, men jag var mer förberedd och hade mer kontroll på vad som skulle hända.FÖRLOSSNINGEN:


När startade din förlossning?  ca 02:00 onsdag

Vilken vecka var du i?  39+0

var du illamående? Från vecka 3 till hon var ute, extremt
Gick du över tiden?  Nej, hon kom sju dagar före termin.
Hur startade din förlossning? Jag bestämde mig, för ovanlighetens skull, att jag skulle gå och lägga mig kl 19.00 på söndagskvällen för jag blev tjurig på Roy, så gick jag in på badrummet och där gick vattnet! Haha, vilken tur!
När åkte ni in? vi åkte in på kvällen, och blev kollade varje dag. På tisdagskvällen såg dem att hon var ganska liten i förhållande till Ilian och valde att ge mig en modningstablett under natten så kanske födseln skulle gå lite fortare dagen därpå. Jag var öppen 2 cm och hon var långt nere då. Jag blev inskriven, fick tablett 19,30, roy åkte hem 22.30. Kl 02 vaknade jag av starka värkar, men tänkte att det bara var modning, så jag låg i två timmar och försökte sova, gick upp två gånger för att hämtaNått att dricka. Klockan 4.15 hade jag problem att gå så jag ringde i klockan och bad om att få en värmeflaska på magen pga smärtorna och då kollade hon öppning, 4.5cm och jag skulle på föda delningen. Mellan värkarna ringde jag roy, som knappt kunde prata, men var på sjukhuset på en halvtimme (tur vi hade Heidi hos oss som sov med ilian ifall nått skulle hända på natten). Roy kom till föderummet 5.00 han slet upp dörren och såg helt chockad ut. 

Hade du någon bedövning/smärtlindring?  Ja, jag fick värmeflaska som dämpade smärtan i magen, sista 60 minuerna fick jag också lustgas.
Hur länge från att förlossningen startat kom bebisen? 2 1/2 dygn från vattenavgång, 4 1/2 timmar från obehagliga värkar. 

Tyckte du att värkarna gjorde ont?  ja, men denna gång hade jag övat mycket på andning och gick in mig själv på ett helt annat sätt. Det gjorde att jag inte fick panik och behöll kontrollen.

Grät du? nej

Skrek du? Nej, inte vad jag minns.

Hur länge hade du mellan värkarna i öppningsskedet? Hade haft kynnere så länge så jag hade öppnar mig två cm redan. Sen gick jag från 4.5cm -10 cm på två timmar. 

Hur lång tid tog krystvärkarna?  5 minuter kanske 

Vem var med på din förlossning? Pappa Roy, barnmoskan och en sjuksyster.

Hade du ont efteråt?  nej, dendär gången var hela jag i bättre form och jag var så glad över det. Gick på barsel kch såg de andra slitna mammorna och kom ihåg hur jag mådde sist, men fick höra att jag såg pigg ut och det hjälpte också!

Är du nöjd över din förlossning?  superbra förlossning, önskar dock jag förstod med en gång att jag var i födsel så roy kunde vara med mer än i 1 1/2 timme. Som andragångsföderska får man också mer fria tyglar och får känna mer på de signalerna kroppen ger en, fantastiskt!BEBISEN:

Mådde bebisen bra när den kom ut? ja

Vad blev det för kön? flicka
Vad vägde han/hon? 3040 gram
Hur lång var han/hon? 49 cm
Ville bebisen amma på en gång? Ja
Hade bebisen gulsot? Ja, liksom ilian var hon brun och fin, men inget vi behandlade.
Mådde bebisen bra under bb-tiden? ja

Vad fick han/hon för namn?? Tiril
Var ni överens om namnet och varför blev det just det namnet? Vi hade det som förslag men jag ville inte spika nått en. En dag hade roy specialbeställt en dörrskylt "roy och malin = ilian och tiril".. Haha 

 

 

 

 

 
 

 


Mera sjukdom och barnen växer

I veckan började ilian på turning/gymnastik! I hans barnehage har dem en stor idrottshall och gymnastiksal så i barnehagetiden har dem flera timmar där i veckan där dem leker och lär sig gymnastik. Nu igår var hans första timme på kvällstid med pappa Roy och det lät på dem som om dem hade det jättefint ihop, fantastiskt! Dem går på bommar och hoppar i skumgummigropar bland annat. 
 
Tiril har de sista veckorna fått upp sina första tänder, de två nedre framtänderna. Det har varit mycket skrik de sista nätterna pga det. I veckan har hon också tagit sina första KRYPSTEG, duktiga tjejen våran!!!! Ilian kröp ju aldrig, men hon har nu börjat lite 
 smått och det är så gulligt:-) hon börjar bli en egen person nu och det är nu den underbara utvecklingen börjar. Hon kollar på lampan mär jag frågar vart den är, gör givet me five, visar hur stor hon är, vi njuter:-)
 
Jag är sjuk igen.. Bihåleinflammation och huvudet är värre än nånsin.. I tillägg till halsfluss, feber och öronvärk..yes! Somliga har tur. De mesta klarar jag av, men att inte kunna prata För att huvudvärken är så extrem är de värsta. Så här ligger jag på golvet mes täcke och filtar och leker med Tiril och hoppas att hon håller sig nöjd tills pappa kommer hem. Tur hon är så söt hehe :-)

Mina favoriter 

Såå stor är Tiril
 


Min lilla illeEtt barns utveckling

Då är det nya året här. Ilian har börjat i bhg igen och han hade nog Saknar vännerna sina under julen. Nu kommer det nya fraser från honom dagligen.. När vi säger til honom säger han: om du blir sträng på mig, så går jeg ett annet sted å bo! Haha.. 

Tiril är ju en sköning hon också.. Som just nu ska vara klistrad på mig för nått annat är inte ok. Har också provat att ha henne på lekavdelningen på gymmet igen men se gick dåligt. Så nu har vi många mysiga stunder på lekmattan och med bärselen, som är GULD värd för en trasig rygg!

Fröken blir ju mer och mer en egen person för varje dag som går och det är så underbart att följa utvecklingen hennes. Hon är nästan alltid glad och hon skrattar så fort hon ser ilian. Hon har börjat snosa med näsan och skrattar åt sig själv. Hon använder stämman sin mer och mer och ljudar till mamma! Hon älskar att banka i bordet och göra givemefive. 
Ilians fraser

Ilian håller oss roade med sina fina kommentarer nu för tiden. Han har ju många tankar och snappar upp mycket från alla håll och kanter.
 
idag kom han ner från trappen och sa högt, Nyberg Finden påväg ner!!
 
han tar fraser från olika filmer. En dag kom han till mig och sa: jag ser att du har fått nya vänner. Du är heldig du. 
Haha från julenissen i polarexpressen. 
 
igår lekte han med tågbanan och när det var dags att städa så blev han väldigt intresserad av att jag skulle leka tåg med honom. Sen sa han, Mamma du må rydde, du har lekt med tågbanan.
 
 

Julen i Sverige

Detta år firade vi jul i Sverige. Vi åkte på lördagskvällen och där hade mamma besök av mormor, jimmy med familj, Jenny m familj och så kom Bigitta och våra kusiner och badade tåbadtunna och åntligen fick jag äta den efterlängtade julskinksmackan :-)
 
vi var och besökte pappa Jonathan och Lena en dag också. ilian pratar så hemskt om att han ska få köra tåg med morfar så det såg han fram emot!
 
annars tog vi det lugnt, jag var ju sjuk med min huvudvärk och fick feber lagomt till julafton. Alltid slår det rätt, första året var ilian sjuk på julafton, andra hade jag feber, förra året fick ilian feber på nyår och iår var det min tur igen. 
 
 Vi fick en jättefin julafton. På morgonen hälsade vi på mormor och efter det åkte vi till Erik. Sen hem och åt julmat , såg på Kalle anka och efter det kom jultomten. Vi hade tre spända barn här. Barnen lekte jättebra ihop, men stackars William hade också feber. 
 
 
Tusen tack för en jättefin julhelg :-)
 
har ar mina bilder från helgen på min andra telefon, men här är någon iaf
 
min underbara prinsessa och prins
 
Svensk julmat, äntligen!!:-)
 
 

Vårat år 2013

Året 2013 blev ett år fyllt av lycka och energi men också mycket oroligheter. 
 
den första delen av året var vi väödigt oroliga för hur allt skulle gå med Tiril i magen. Moderkakan höll på att lossna och de i sig gjorde att ett hematom utanför livmodern skapade sammandragningar som kunde sätta igång födseln för tidigt. Så jag ficl röra mig minimalt. Så det var en underbar lättnad när hon äntligen kom till oss, all oro slapp från mig. jag fick en väldigt positiv erfarenhet efter födseln med Tiril, till skillnad från den långdragna med Ilian och jag var mig själv omedelbart efteråt. 
 
vvi i flyttade till jessheim och Ilian började i ny barnehage efter sommaren. här har han nu gått i ett halvår och han har fått en ny bästa vän som han vill göra allt med. 
 
Under hösten böroade jag studera, ingen bra kombination med sömnlösa nätter och dagar. Är äntligen färdig och det var så skönt! 
 
Ilian an har blivit väldigt stor de sista halvåret. han har blivit en egen liten person, en bestämd sådan, som ger så mycket av sig själv. Han är intresserad av att lära och han är en sån stolt storebror till Tiril.. När hon lärt sig sitta, säga Mamma eller göra give me five, så säger han "åh tirilmor du har blivit så stoor" 
 
att bli tvåbarnsförälder är ju inte bara bara, det är en väldig omställning från ett barn men vi njuter av stora och små ögonblick och vad är väl mer speciellt än de stunderna när barnen ler eller busar ihop?
 
mitt nyårslöfte är att få ner pulsen ytterligare och att stressa mindre. Börjar med att införa en extra dag med yoga i veckan. Tack för de gångna året och god nytt år!!
 
 

RSS 2.0