Tiril 1 1/2 år

I fredags blev Tiril 1 1/2 år. Tiden går så fort och denna fröken har tagit en stor plats här hemma.

Tiril är en bestämd liten fröken. Hon är inte rädd för någonting och tillåter inte att någon gör något med henne som hon inte vill. Då skriker hon som ett alarm. Hon älskar att sjunga och göra rörelser och ramsor och nynnar hela dagarna på bäbä och lille Petter edderkopp. Tiril pratar massor av bebisspråk och det kommer mer ord också. Nya ord är:

Pappa Oy
Iiiia
Mai 
Dotta (docka)
Wow 
Aua

Hon härmar lätena till djuren när vi frågar eller om hon ser på bilder. Hund, katt, ko, häst, men allra roligast är löve! Trollungar små

Dagarna bara flyger förbi. Vi har det bra, barnen går på dagis och roar sig om dagarna. Jag är fortfarande sjuk, hur är det möjligt?

Idag fick jag en fin bild från avdelningen till Tiril. Somnade mitt i maten 
Idag har vi lekt på rummena hela eftermiddagen. Tiril leker med dockor och hjälper bejbisarna sina. Ilian hjälper också till och så har de både haft konsert och lekt med bilar idag.

Snälla ilian som skjutsar Tiril 
Kalas, besök och en helg borta

Nu märks det att hösten är igång, här är vi sjuka om vartannat. 
Ilian var hemma måndag och tisdag med feber och förkylning. Vi passade på  att pyssla lite till pappa Roys födelsedag. Ilian lagade en bok om pappa till honom, målade teckningar och målade och glittrade en glasburk. Detta var SÅ svårt för ilian att hålla hemligt och han hade så lust stt berätta för pappa vad han hade gjort.

Vi var på turning på tisdagskvällen då ilian kände sig bättre. Han har blivit så duktig på att balansera och rulla fram och tillbaka, hänga i ringar m m. 

På torsdagen fyllde Roy år. Vi började dagen med att gratta honom och skjutsa honom tilll TINE, ilian åkte ille bhg och jag och Tiril drog till Helsestasjon för vaccin. Fröken är liten men går efter sin kurva, perfekt :-)
På eftermiddagen fick vi besök av Heidi, runar, Madde, Jimmy och Elise. Vi fikade och barnen fick leks en stund, set hade ilian längtat efter! 

Natten till fredag sov ilian lite lite, han hade öronvärk och skrek hela natten. På fredagen åkte vi till Stathelle igen :-) lägligt till besök fick jag feber och förkylningen har blommat ut ordentligt, typiskt. På lördagen firade vi Roy och åt god mat och ilian fick leka med kusinerna sina :-) Tiril går ju runt och utforskar ALLT som vanligt! 
På söndagen var ilian ut och fiskade med bestefar, Christoffer, Tiril och Roy. Han fick fisk IGEN! :-) detta var kul för honom.  Efter en fin helg åkte vi hem och barnen var vakna hela vägen och somnade direkt när vi la dem i sängarna. Dåligt med bilder numera för telefonen min är full.

Idag hoppas jag att de vänder med feber för mig. På torsdag ska jag till ahus och göra spinalpunktion och se om de kan hitta någon ytterligare orsak till min konstanta huvudvärk.

Ha en fin dag :-)

En liten sjukling 

Min fina sötnos 
Vi underhåller oss med det vi har :-)

Finbesök en fikastund :-)
Ilian bakade pavlova till pappa Roy 
Dehär två busungarna leker fint
Madde igång, ilian tröttnade på att vara mumie efter någon sekund och rev papprens itu 
En av tirils fina sepåtvstilar

En helg i oktober

Vi har haft en bra helg, men Tiril har och är sjuk. Hon har feber och är vaken hela nätterna.. Sömnbristen gör mitt huvud hemskt, så nu hoppas jag att hon blir bättre snart!

På lördagen var ilian med pappa och tante diddi till strömmen storsenter. Under tiden lagade jag och Tiril mat till dockan och hade fika. Tiril har blivit väldigt glad i att leka med dockor nu 
Och hon kramar och pussar på dem.

Öga näsa mun:
På söndagen var Madde hos oss på förmiddagen. Pappa Roy skulle på motorshow (?) i Lilleström och efteråt möttes vi upp där för jag och Madde skulle på bröllopsmässa.

Vi fick en fin dag ihop med massa info, broschyrer och intryck. 


Båda två

Såhär äter fröken lördagsgodis haha:
Och så vill hon inte sitta i sätet mer. Tur vi har donkey så hon kan variera mellan säte och varukorg:
Här är min finaste pojke. Han har ett stort hjärta av guld!
Tiril och ilian drar vagnen varje dag från barnehagen. Tiril vill inte sitta mer, bara traska själv. :-)
En morgon blev det tyst inne på badet när jag gjorde mig iordning. Då hade Tiril möblerat om toalettrullarna och rev av papper från en rulle, och stoppade i hålen i alla andra toalettrullar. (Någon som känner igen bilden på Madde förresten :-p). Nåja hon städade iallafall :-)

En dag när vi gick hem från bhg fångade ilian träd. :-)

"Nej inte ta telefonen mamma jag ska ta en selfie"....Pysseldag

Hej

Vi har rent generellt haft en fin vecka. Barnen gick i barnehagen igen på onsdagen och jag var till nevrologen på sjukhuset. Det var skönt att komma till en specialist! 

Igår gick våran diskmaskin sönder, typiskt, så vi fick köpa ny. Vi hade med oss två handleduktiga barn i affären Igår hade vi besök en stund av Heidi och de var kul att se henne igen :-) 
Vi gleder oss så massor till att få en liten kusin här i trakterna! Vi fick en sån fin förlovningsbukett av henne och Runar också! 

Idag skulle vi ha utedag men regnet har bara öst ner hela dagen. Ilian såg på en film under förmiddagen, sen har vi byggt en koja i vardagsrummet och lekt och läst böcker där inne. Efteråt 
Ilian har gått i kalsongerna hela dagen idag! 

Efteråt hämtade vi in en påse med blad som vi plockat i veckan. Ilian fick limma och pyssla lite med silkespapper, kritor och klistermärken. Tiril lagade också men genom att rita och knöla sönder papperna, gång efter gång. 


Här är han nästan färdig med nästa mästerverk. Han kallade det han lagat för "fratiser" och det var en robot med många små prickar på. Spännande! 
Bilder från Göteborg

Här kommer fler bilder från Göteborg 
Innan vi åkte var vi en dag med bestemor oxh bestefar. Barnen har det såå bra!!Vi satte oss och åt mellis innan vi lekte :-) var perfekt väder!

När ilian tagit bilder av oss sa han, men mamma ta bilde av mig med. Tungan fick ockaå vara med hehe 
Han gick föröveigt med sitt colaglas och skulle ha påfyllning hela kvällen! 


Fantastisk dag i Göteborg

I helgen var vi till stathelle och hälsade på :-) vi hade egentligen planerat helgen ihop men Roy överraskade oss med en tur till Göteborg! Vi bodde ju där i några månader när ilian var liten och detta har blivit en väldigt speciell plats för oss. Vi tog färjan över och ilian var så glad över att köra båt, och köra bil på båten! 

När vi väl kom till Göteborg gick vi runt på de platser vi besökte ofta när vi bodde där. Vi var dagligen i trädgårdsföreningens park och lekte och myste så innan vi skulle äta gick vi dit. Det var ännu finare än jag minns och  barnen lekte i parken innan vi gick vidare. Mitt inne i parken gick Roy ner på knä och friade till mig.

Resten av dagen var egentligen helt diffus. Roy hade med champange och glas och ilian gick runt och skålade i Cola. Efteråt gick vi ut och åt middag! Det var en fantastisk dag. 

Jag är egentligen fortfarande i chock, men väldigt glad över att jag äntligen ska gifta mig med min stora kärlek!
Guldkorn från ett barns mun

Ilian tycker om att leka mamma pappa och han ska alltid vara pappan. Han brukar leka att han tar med datorväskan och åker till jobbet innan vi vaknat och kommer hem till maten är färdig.

Idag sa ilian att han skulle vara pappan. 
Jag och Tiril berättade att bebisen Tiril var hungrig och ville ha välling, kan pappan laga maten?
Så svarade ilian: nej, egentligen inte.. För... Nu är det natta för bebisar... Och så är pappa lite sjuk. Sötnosen min :-) ha en fin dag :-)RSS 2.0